A legszürreálisabb jelenetek a filmtörténelemben

Avagy, amiért Hollywood-ot sokszor annyira szeretjük... Tény, hogy a filmipart napjainkban mindenképpen Hollywood jelenti, már ami a fősodrást illeti, így természetesen, a "legelvetemültebb", leg-mosolyfakasztóbb filmjelenetekkel is az innen kikerülő alkotásokban találkozhatunk. Ezeknél pedig általában mindig csak egy kérdés kőröz a fejünkben: Miéééééért?

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága - Atombomba? Hűtőszekrény. Ennyi!

Az Indiana Jones filmek kedvelői már nyílván megszokhatták, hogy e filmek főhőse "természetesen" mindent túl képes élni, legyen szó bármilyen kemény helyzetről is, így szinte adta magát a várva várt jelenet a 4. részben: Indiana Jones és az atomgomba idill... rendben. Ólom borítású hűtő... hááát, rendben. De azért, hogy egy atombomba lökéshulláma által elvetett hűtőszekrényből kigurulva egyetlen karcolás sem esik Jones-on, ráadásul még nyugodt pulzussal nézegeti is a gombát?

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága - Atombomba vs. Hűtőszekrény

Az i-re pedig mindenképpen felteszi a pontot az, az unott tekintet, ahogy az esemény után közreműködően várja, hogy "csak úgy" megtisztítsák végre a radioaktivitástól. Átgondolt!

Gyilkos cápa vs. óriáspolip - Cápatámadás 9000 méteren

Eme igencsak beszédes címmel rendelkező, minden bizonnyal halhatatlan alkotás már önmagában is figyelemre méltó, ám, ha más nem, egy bizonyos jelenete mindenképpen beírja a filmtörténelembe: egy óriási, jégből kiolvadt őscápa ösztöneitől hajtva kíméletlen gyorsasággal levadászik egy 9000 méter magasan haladó repülőt. Ez igen!

Gyilkos cápa vs. óriáspolip - repülő támadás

Gyilkos cápa vs. óriáspolip - repülő támadás

Killer Tomatoes Eat France! - Kiképzés

Ez a már önmagában is zamatos alapsztorival rendelkező 1992-es alkotás (mely egy 1978 gyöngyszem folytatásának tekinthető) talán az egyik első hirdetője a "hogyan csináljunk alapjaiban katasztrofális horrort, vagy sci-fi-t" filmes példáknak. Az embereket támadó paradicsomok fogazatát és öltözeti sajátosságait csodálva az ember nem is bírja hirtelen felfogni, mit is lát valójában, de hogy még katonasapkában, térképes eligazítást is kapjanak a mufurc zöldségek... Miiii?

Killer Tomatoes Eat France! - térképes eligazítás

Killer Tomatoes Eat France! - térképes eligazítás

Szörnyecskék 2 - Rambo Gizmo pók hibrid szörnyszülöttét süti

Bár a szörnyecskék című örökzöld mögött megbújó történet természetesen önmagában is élénk fantáziára vall, ám az, hogy a 2. részbe még egy "macsó Gizmo" karakterábrázolás is megjelenik?

Ráadásul úgy, hogy megelégelve saját fajtája gonoszkodásait Gizmo Rambo kendőt köt a fejére, gyúr egy kicsit, majd a kellő pillanatban megjelenve, egy tüzes nyíllal leteríti pók hibrid szörnyszülöttét, megmentve ezzel a hálóba gabalyodott lányt...

Szörnyecskék 2 - Rambo Gizmo

Szörnyecskék 2 - Rambo Gizmo

Junior - Arnold Swarzenegger szül

Valószínűleg sokunk elméjébe örökre beégett a kép, ahogy a "Junior" címen futó, igazi, hamisítatlan amerikai filmalkotásban, egy osztrák származású testépítőt éppen szüléshez készülődve rodeóztatnak tolókocsijában a kórház folyosóján, az ugyancsak karakteres, Danny DeVito-val a háttérben...

Junior - Arnold Swarzenegger szül

Junior - Arnold Swarzenegger szül

Arról nem is szólva, hogy Svarci mindeközben szülési fájdalmakkal küzd, annak ellenére, hogy a történet szerint nem is volt méhe, illetőleg gyermeke is császárral jött a világra...

Twilight - Bella vadászó pumára vadászik

No igen az a bizonyos, igencsak megosztó Twilight. Mint ahogy az, az egész történetvezetésen részről-részre érezhető, az alkotók igencsak komolyan vették filmjüket és annak karaktereit, már legalábbis első pillantásra. Aztán, ahogy fokozatosan, nagyon lassan kezdenek kibontakozni az események, egyre "érdekesebb" párbeszédeknek, na és persze jeleneteknek lehetünk szem és fültanúi, s mindezen a korona? Ahogy Bella levadássza élete első pumáját... Felülmúlhatatlan!

Twilight - Bella vadászó pumára vadászik

Twilight - Bella vadászó pumára vadászik

Iron Sky 2 - Hitler a Föld középpontjában Tyrannoszauruszogol

Az ember azt gondolná, hogy az Iron Sky első részének túlburjánzó fantáziadús allűrjén túltenni szinte lehetetlen, már, ha szürrealitásról van szó, s egyszer csak megjelenik a második rész, melynek már előzetesében feltűnik az a bizonyos neeee effektus, amikor is Hitler egy Tyrannoszauruszon "lovagolva" jelenik meg a vásznon, közel 100 évvel a II. világháború után, ereje teljében.

Iron Sky 2 - Hitler Tyrannoszauruszogol

Iron Sky 2 - Hitler Tyrannoszauruszogol

Mivel erre bármi értelmeset is mondani igen nehéz, valószínűleg ez az, az egyik bizonyos filmkocka, ami jobb kommentár nélkül, vagy éppen csak annyi kísérővel: ezt a jelenetet valaki tényleg megálmodta?

2015. január