A klitorisz (18+)

Az emberek többségének, mint a szexuális örömérzet elsődleges forrása, a hüvelyi, behatolással járó élvezet jut eszébe mindamellett, hogy köztudott, nem csupán ilyesformán lehet örömet és kiemelkedő élvezetet nyújtani egy nőnek. Sőt, léteznek olyan nők is szép számmal, akik gyengén, vagy akár egyáltalán nem képesek hüvelyi orgazmus megélésére.

A klitorisz (18+)

E jelenség természetesen teljesen normális, egyáltalán nem rendellenes, vagy olyan dolog, amit szégyellni kéne, bár sok esetben lelki hátterű a probléma, így érdemesebb ezt a dolgot alaposabban körbejárni, mielőtt végleg tudomásul vennénk, hogy nem megy.

Ha kicsit körülnézünk a női szeméremtest környékén, felfedezhetjük a klitoriszt, amire ha rábukkanunk igazi kis "kincsre" lelünk, ha az élvezetek magas fokát szeretnénk elérni, vagy nyújtani.

Már magát a szót vizsgálva is érdekes jelentésekre lelhetünk. A feltételezések szerint a magyar megnevezése, a csikló, a csikland (izgatóan érdekes) szóból eredeztethető. A nemzetközi megnevezés, vagyis a clitoris pedig a görög kulcsocska szót rejti. Ezen elnevezés pedig azon egyszerű gondolatmenet útján történt, hogy az anatómia kezdetleges időszakában a testi szerelem kulcsának vélték a csiklót, nem véletlenül! Felépítését tekintve sokban hasonlít a hímvesszőhöz, sőt, valójában afféle női hímvesszőként, annak is felel meg, hiszen mikor a magzat a fejlődés egy bizonyos szakaszát eléri, a lábai között egy kitüremkedés képződni, melynek további szerepe a kromoszómáktól függően alakul a továbbiakban. Ha növekedése folytatódik, az lesz a fiú utód pénisze, ha viszont nem, akkor valamennyire visszahúzódik és a lánymagzat csiklójává fejlődik, ebben az esetben nem csupán mérete lesz jóval kisebb, de funkciója is megváltozik.

A csikló merevedésre is képes, akár a pénisz, valamint csakúgy, mit a hímvesszőnek, makk továbbá fityma része is van. A merevedésben részt vevő izmok az ülőcsontról és a hüvelybemenet mellől erednek és barlangos testben végződnek. Ezen izmokat úgy kell elképzelni, mint két szárat, melyek a szeméremdomb előtt egyesülnek, és ezekben vannak azok a szövetek, melyek merevedésre képesek és ezek csúcsán ott ül a csikló. Még egy elképesztő adat, ha már ennél a területnél puhatolózunk, mégpedig, hogy a csiklóban mintegy 8000 idegvégződés található, így e tájék a test legeslegérzékenyebb pontja és ez csak a nőknek adatott meg. Ez egy különleges és nagyon értékes erogén zóna, amivel érdemes megtanulni bánni, méghozzá mindkét fél részéről.

A nő érzékeny, érzéki és szereti a türelmes, felfedező kényeztetést. A csikló által okozható legteljesebb öröm is csak ilyen úton érhető el és persze nem kevés tapasztalattal.

Néhány jó tanács a kezdetekhez

Valakinél erősebb ingerek váltják ki a kívánt hatást, de van, hogy gyengédebben kell hozzá állni s dologhoz. Természetesen univerzális recept nincs, de talán érdemes megemlíteni mégis egy két hasznos kiindulópontot. Először érdemes figyelmesen feltérképezni a "meghódítani" kívánt területet. A csikló a hüvelynyílástól felfelé haladva, távolabbra helyezkedik el. Itt ujjakkal és finom érintésekkel ajánlatos kutatni. Mérete nem kiterjedő, inkább kicsiny részt foglal el a szeméremcsonton. Ingerlésképpen, kezdetben főként felülről lefelé, vagy kör-körösen mozgassuk a középső és mutató ujjainkkal. A csikló centrumától távolabbra kalandozva az örömérzet is csökkeni fog, ezt partnerünk reakcióiból könnyen észrevehetjük.

De talán a legfontosabb tudnivaló, mind a nőknek, mind pedig a férfiaknak, hogy a csikló egy olyan hihetetlenül gazdag örömforrás, ami kivételes és felülmúlhatatlan, így nem érdemes felszínesen elsiklani felette!

2013. október