A klasszikus Bud Spencer féle hagymás bab

Ki ne kapna kedvet egy kis hagymás babhoz, amikor lát egy Bud Spencer filmjelenetet, ahol éppen kevergeti a bográcsban, majd előbb-utóbb jóízűen elfogyasztja ez a hatalmas és igencsak szerethető karakter ezt a meglehetősen emberes ételt, melynek az elkészítése is pofon egyszerű!

Bud Spencer féle hagymás bab

Bud Spencer féle hagymás bab

Hozzávalók:

50 dkg sonka

25 dkg szalonna

70 dkg bab

3 fej hagyma

Bors

Pirospaprika

Elkészítése:

A babot előző nap este áztassuk be hidegvízbe, de természetesen, a lustábbak használhatnak konzerv babot is, így megkímélve magukat az áztatás "gyötrelmeitől". A főzés elején érdemes előkészíteni minden alapanyagot, hogy utána könnyebb dolgunk legyen és időről időre, csak hozzá kelljen adni az alapanyagokat a babhoz.

A szalonnát és a sonkát tegyük egy serpenyőbe és olvasszuk ki a zsírjukat. Ha ez megtörtént, tegyük hozzá a hagymát és pirítsuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a megpuhult és lecsöpögtetett babot és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk és pirospaprikázzuk ízlés szerint. Ha konzervbabot használunk, akkor nem muszáj leszűrni, használjuk fel nyugodtan a bab levét is, ekkor kevesebb, vagy szinte semennyi vizet nem kell majd hozzáönteni. Egyszer hagyjuk felforrni az egészet és készen is vagyunk a hagymás babbal, Bud Spencer módra.

Jó étvágyat kívánunk!

2015. szeptember