A füge jótékony hatásai szervezetünkre

A füge egy igen sokoldalú gyümölcs és egy kis gondoskodással, nálunk is megterem, ráadásul elképesztően jó hatásai vannak szervezetünkre, legyen szó bőrünkről, szánkról, cukorbetegségről, vesekőről, vagy akár szexuális problémákról, a füge finom termése és levelei sokat segíthetnek!

Füge

Füge

Rossz lehelet és szájfekély ellen

Rossz lehelet ellen rágcsáljunk el 2-3 fügelevelet, s közben időnként gargalizáljunk vízzel. Ezt a módszert rendszeresen alkalmazva legyőzhetjük akár a szájfekélyt is!

Kiváló bőrmegújító és a füge a pattanások ellen is hatásos!

Törjünk meg pépesre néhány fügét (morzsolhatunk az elegybe néhány levelet és szárat is), s az így készült pakolással kenjük be arcunkat (vagy bőrünk más, problémás területét), s 15-20 percig hagyjuk magunkon. Ha letelt az idő, alaposan mossuk le friss, tiszta vízzel.

A művelet annál jobb, minél pépesebb a pakolásunk, ugyanis főként a füge tejszerű leve az, mely segíti a bőr regenerációját, növeli vitalitását és segít megszabadulni a pattanásoktól, illetőleg szemölcsöktől is. A fügepakolás rendszeres használatával jól kezelhetőek és megelőzhetőek a bőrproblémák.

Csonterősítő

Mivel a Füge nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, így nagyban segít megőrizni a csontok és fogak épségét és egészségét.

A füge nagyban hozzájárul a fogyáshoz, testsúlycsökkentéshez

Mivel a füge rostokban rendkívül gazdag gyümölcs, nagyban elősegíti az emésztést, s így az egészséges testsúly elérését.

Füge torokfájásra

A torokfájás enyhítésére igen hatásos lehet, ha aszalt (szárított) fügét felaprózunk, majd összekeverjük mézzel és vízzel, s megisszuk az így kapott elegyet.

A füge megszünteti a székrekedést

Áztassunk vízbe 2-3 aszalt fügét, majd keverjük össze 1 evőkanál mézzel a gyümölcsöket, s egy hónapon át minden reggel fogyasszuk el őket. Az eredmény garantált lesz!

A füge jótékonyan hat szexuális erőnlétünkre

Este lefekvés előtt áztassunk tejbe 4-5 fügét (egy egész éjszakára), majd reggel együk meg őket. Csodákra képes!

A füge megszüntetheti a vesekövességet is

6 fügét tegyünk egy kevés (pl. egy bögrényi) vízbe, majd forraljuk fel és fogyasszuk el az egészet. Amennyiben így cselekszünk 1 teljes hónapon át minden nap, megszűnhetnek a kisebb vesekövek, sőt!

Füge bárányhimlőre

A füge fogyasztása hatékony ellenszere lehet a betegségnek a korai szakaszába. Ettől függetlenül bárányhimlővel azért mindenképpen forduljunk orvoshoz!

A füge kiváló cukorpótló

Mivel az egyik legédesebb gyümölcs, ezért rengeteg természetes cukrot tartalmaz, így remekül édesíthetjük vele ételeinket, például a süteményeket, sőt, akár italainkat is. A nyersevők is éppen ezért előszeretettel fogyasztják (pl. fügegolyó), mivel ők sem mesterségesen előállított cukrot, sem édesítőszereket nem fogyasztanak.

2014. október