hirdetés

A fantasztikus mirinda szelet titka

Ki ne ismerné a mirinda (más néven fanta) szeletet? Egy forró nyári nap nem is lehet jobb frissítőt választani, mint ezt az ínycsiklandó finomságot. Az elkészítése egy picit időigényes (körülbelül 60-70 perc), inkább már a sütés/főzés területén haladó szintet elért konyhatündéreknek ajánlott, azonban egy vendégváró vasárnapi délelőtt érdemes időt szánni elkészítésére, hogy ezzel az ellenállhatatlan nyalánksággal várhassuk a kedves látogatókat, ugyanis a sütemény sikere és így a háziasszony elismerése is garantált.

Mirinda, vagy Fanta szelet

Mirinda, vagy Fanta szelet

hirdetés

Hozzávalók:

A tészta elkészítéséhez:

6 evőkanál liszt

6 evőkanál kristálycukor

6 egész tojás

1 dl étolaj

2 evőkanál kakaópor

1 csomag sütőpor

A krém elkészítéséhez:

50 dkg túró

20 dkg vaj vagy margarin

2 csomag vaníliás cukor

25 dkg porcukor

hirdetés

A narancsos krémhez:

8 dl szénsavas narancsos üdítő (például mirinda vagy fanta)

2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:

Első lépésként a tojássárgáját el kell választani a tojás fehérjétől, majd kemény habot verünk a tojásfehérjéből és folyamatos keverés mellet adagoljuk hozzá a cukrot. Következő lépésként a tojás sárgáját kell hozzákeverni a cukros fehérjéhez, majd a kakaópor, a sütőporral elkevert liszt és végül az étolaj következik. Ezt a keveréket egy sütőpapírral kibélelt, vagy vajjal kikent és lisztezett tepsibe helyezzük, majd 185 fokon előre melegített sütőben 20-25 percig sütjük.

hirdetés

Ha már úgy gondoljuk, hogy jó a tészta, akkor végezzük el a tűpróbát (szúrjunk a sütemény legvastagabb részébe egy hosszú, vékony eszközt, ez lehet egy hosszabb tű, esetleg villa vagy fogpiszkáló is). Ha a kihúzott tű száraz, akkor valóban készen áll a tészta, viszont abban az esetben, ha a tűn tésztamaradványok vannak, akkor további sütést igényel. Ha kész a tészta, akkor kivehetjük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Ezután a legcélszerűbb a narancsos krémmel folytatni a munkát. Az üdítőt fazékba töltjük, majd felfőzzük benne a vaníliás pudingport. Ha ezzel is készen vagyunk, hagyjuk langyosra hűlni a krémet.

Miközben arra várunk, hogy a tészta és a pudingpor lehűljön, nekifoghatunk a túrós krémet is elkészíteni. Talán ez a legegyszerűbb része az egész sütési folyamatnak, a teendőnk, hogy habosra keverjük a vajat vagy margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd a túrót is hozzákeverjük.

Végül a kihűlt tésztára rétegezzük a túrós krémet, majd a langyos üdítős krémet.

Ajánlott a sütemény felszeletelése előtt állni hagyni a hűtőben és csak azután felvágni, hogy már megdermedt a puding rajta.

Abban az esetben, ha valaki még jobban fel szeretné dobni az általa készített édességet, akkor díszítheti narancs, mandarin, de akár barack szeletekkel is.

Novák Donát

2017. május

hirdetés
szürke
hirdetés