hirdetés

7 tanács a boldog és nyugodt élethez

Sokan szeretnénk boldog, nyugodt életet élni, azonban a mindennapok gyakran tolnak olyan terheket a vállunkra, amelyeket teljesen feleslegesen cipelünk. Helyettük akár koncentrálhatnánk magunkra, szeretteinkre, vagy előrehaladásunkra. Sokszor a boldogság, a nyugalom csak rajtunk múlik.

Boldog család

Forrás: pexels.com; Fotó: Gustavo Fring; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pexels; Licenc link: https://www.pexels.com/hu-hu/license/; Link: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/ferfi-par-szeretet-no-4148842/

Azon, hogy reggel milyen döntéssel kezdjük el a napot - ma úgy döntök, hogy jól aludtam, jól keltem és jó napom lesz. Illetve a következőket is érdemes megfogadni.

  1. Békélj meg a múltban történt dolgokkal, hogy ne nyomják rá bélyegüket a jelenedre.
  2. Ne törődj azzal, hogy mások mit gondolnak rólad. Csak azért felesleges egyetlen rossz pillanatot is átélni, mert valaki másnak az értékrendjébe nem férsz bele.
  3. A boldogságodnak egyedül és kizárólag TE vagy az oka. Keresd minden rosszban a jót, nézd a dolgok jó oldalát.
  4. Ha mást nem is, időt mindig adj magadnak, mert az mindent meggyógyít.
  5. Ne hasonlítgasd mások életét a sajátodhoz, hiszen nem tudhatod, milyen utat kellett bejárniuk. Lehet, hogy azt egyáltalán nem irigyelnéd. Találj rá Önmagadra, majd tanuld meg szeretni.
  6. Nem baj, ha valamire nem tudod a választ. Lehet, hogy nincs is rá szükséged.
  7. Mosolyogj, örülj az életednek.

2023. május 15.