Így büntette meg egy egyszerű budapesti lakos a szolgáltatót a magyarok ÁTVERÉSÉRT!


Botránytól hangos Pest megye: 70 millió forintos büntetéssel fejeződött be az áram szolgáltató elleni per. A hatóság büntetést szabott ki az energiaszolgáltatóra önbíráskodás és az ügyfelek "megfélemlítése" törvénytelen követelésekkel vád miatt.

Minden egy "boldogító" levéllel kezdődött, melyet egy Pest megyei lakos, K. István kapott meg.

hirdetés

István így írt a történtekről:

A családommal egy magán házban élünk, ezt kell télen felfűtenünk, nyáron pedig légkondival hűtenünk. A villanyszámláink rendre magasak voltak. És ez így volt egész addig, míg az interneten nem találtam meg egy készüléket, mellyel energia takarítható meg, a neve: Electricity Saving Box.

"Ki tudja, hátha jó lesz" - gondoltam egyet és megrendeltem egyből 2 darabot. Igazából kételkedtem, hogy ez a készülék biztosítja majd az 50%-os megtakarítást, de már a következő hónapban csökkent a villanyszámlánk, méghozzá nem is akárhogy, éppen a felére!

hirdetés

A boldogságom határtalan volt, hogy ilyen ügyesen sikerült lecsökkentenem a számlát, sokat számít!

De a készülék használatának harmadik hónapjában kaptam egy "boldogító" levelet a szolgáltatómtól:

Röviden ez arról szólt, hogy a szolgáltató követelte, hogy azonnali hatállyal fejezzem be az Electricity Saving Box használatát és ismételten kezdjek el fizetni annyit, mint "mindenki más", vagyis kétszer többet!

hirdetés

Ha a törvényi oldaláról nézünk, egyértelmű, hogy a levelet egy "hülye gyereknek" írták és ez egyáltalán nem törvényes. Először csak ki akartam dobni a levelet, de utána úgy döntöttem, hogy nem hagyom annyiban a dolgot.

Két kérelmet írtam: egyet a fogyasztóvédelemhez, a másikat az ügyészséghez. Az ügyészség aztán szintén továbbította a kérelmemet a fogyasztóvédelemhez, ott érdeklődést tanúsították az esetem iránt, így elkezdték a vizsgálatot. Kiderítették, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki hasonló levelet kapott.

hirdetés

A vizsgálat az ügyemben 3,5 hónap után zárult, de végeredményben a fogyasztóvédelem határozatot hozott és megbüntette a szolgáltatót 70 millió forintra! 50 millió forintot ítélt a tárca javára, 20 milliót pedig szétosztottak az "áldozatok" között.

Hozzászólás Kovács Elemértől (aki nem mellesleg egy Budapesti ügyvédi irodát vezet):

Az energiaszolgáltatók tisztában vannak azzal, hogy létezik energia-megtakarítást segítő készülék, és nagyon tartanak attól, hogy a lakosság is tudomást szerez róla és tömegesen elkezdi a használatát, ugyanis ez esetben akkor az energiaszolgáltatók profitja hirtelen elkezdene csökkenni.

Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, ezek a társaságok igyekeznek nem engedni a reklámokat a "csoda" készülékről a TV-ben vagy médiában, de azokat, akik mégis hozzáfértek, megvásárolták és elkezdték a használatát, a legaljasabb módon igyekeznek törvénytelenül megfélemlíteni. István esete is pont ilyen.

A szolgáltató számítása ki volt dolgozva kifejezetten úgy mond a "hülyékre". A társaság abban reménykedett, hogy az ember megijed és egyszerűen csak abba hagyja a készülék használatát és megint elkezd fizetni kétszer többet az áramért.

hirdetés

A margóra:

Örömünkre szolgál az a tudat, hogy néha elszemtelenedett "fejesek" mégis megkapják az igazságos büntetést. Önök pedig, kedves olvasók, jegyezzék meg, hogy az energia megtakarító készülék használata az ÖNÖK TÖRVÉNYES JOGA és SENKINEK NEM ÁLL JOGÁBAN önöknek ezt megtiltani.

Azoknak pedig, akik esetleg nem értesültek még erről a lehetőségről: energia-megtakarítás elősegítő készülék kapható ITT. Ráadásul most még érvényes kedvezmény is van rá, így, akik gyorsak, kiegészítésként még spórolhatnak is a termék árán is, 1500 - 1700 forintot. Végül is, ha már spórolás, ez is pénz. :)

Figyelmükbe ajánljuk!

Ahhoz, hogy nehogy valami hamisítványt vegyenek, a készüléket CSAKIS A HIVATALOS OLDALON rendeljék meg, ugyanis a hivatalos forgalmazó garanciát biztosít a készülék minőségére.

Energia-megtakarító készülék

Szponzorált tartalom

hirdetés