Urológus: a női inkontinencia súlyos patológia. Ma viszont már könnyedén kezelhető otthoni körülmények között


Statisztikai adatok alapján a vizelettartási problémát az 50 évesnél idősebb nők 72%-ánál, a 30 évnél idősebb nők 37%-ánál diagnosztizálják. A legveszélyesebb ebben a patológiában az, hogy a helyzet idővel nem lesz jobb: a "szivárgás" egyre gyakoribbá válik. Ez pedig azt jelenti, hogy a nedves foltok a ruhaneműn és a kellemetlen szag csak fokozódni fog.

A patológia modern készítményekkel azonban már könnyedén orvosolható. A női vizelettartási problémák modern kezelési módszereiről egy vezető magyar egyetem urológiai klinikájának neves professzora, András doktor fog beszélni, aki kiemelkedő szakmai teljesítményéért és munkásságáért számtalan elismerésben részesült már. Mindazonáltal András doktor kérte, hogy személye ne kerüljön itt nyilvánosságra, mert ideje sajnos nem engedi, hogy az ilyen esetekben hozzá önzönlő kérdések sokaságára rendre válaszoljon. Ennek jegyében kérdéseinkkel igyekeztünk minél szélesebb képet kapni a legújabb eredményekről.

András doktor

András doktor egyébként az egyik olyan kiemelt hazai urológus orvos, aki rendszeresen kap felkérést Európa és az Egyesült Államok vezető kutatóintézeteitől és klinikáitól, hogy előadást tartson.

- Doktor úr, milyen veszélyeket rejtenek a vizelettartási problémák a szebbik nem számára?

Sok nőnek valójában sejtelme sincs arról, hogy ez egy igen komoly betegség. Nem kezelik a helyén a következményeket. Sokan abban reménykednek, hogy idővel a probléma magától megszűnik. Ez azonban sohasem történik meg. A vizelettartási gondok nem csak az emberi életet teszi tönkre, de az ezzel járó kellemetlen szag miatt a nőknél komplexusok jelenhetnek meg, amely negatívan befolyásolhatja a környezettel való viszonyát. Ez egyébként nem teljesen megalapozatlan, hiszen a kellemetlen szagú emberektől általában igyekeznek távol tartani magukat az emberek. Ez sokak számára kellemetlen.

A patológia legnagyobb veszélye mégis abban rejlik, hogy meleg és nedves közegben a patogén mikroflóra könnyedén elszaporodik, amely behatol a hüvelybe és leülepedik a nyálkahártyán.

Statisztikák szerint már az első két hónapban a folyamatos "szivárgás" miatt a nők hüvelyében diszbakteriózis alakulhat ki, 3-4 hónap elteltével pedig krónikus kolpitisz vagy hüvelygyulladás. Körülbelül egy év után a vizelettartási problémában szenvedő nőknél (ha nem részesülnek megfelelő kezelésben) jóindulatú képződményeket diagnosztizálunk. Ráadásul a ciszták igen nagy mennyiségben mutatkozhatnak meg. Ezt az egészségtelen mikroflóra teszi lehetővé. Ezek a képződmények bármelyik pillanatban rosszindulatúvá válhatnak, ez pedig már rákos megbetegedést jelent, ami halálhoz vezet.

Ha az önkéntelen vizeletfolyást nem kezeljük, akkor a húgyhólyag akár teljes mértékig elveszítheti a vizelettartási képességét és akkor jön az, hogy katétert kell alkalmazni. Az eljárás azt jelenti, hogy a húgyhólyagba katétert helyezünk fel, amely egy lábhoz erősített vizeletgyűjtő tartályhoz van vezetve. Ez pedig már mozgásképtelenséget jelent.

Azok a nők, akik a vizelettartási problémával és a szivárgással egyszerű betéttel védekeznek (vagy egyáltalán nem is védekeznek), gyakorlatilag egy időzített bombával élnek együtt. Én őszintén nem értem, miért teszik ezt a nők. Ma már léteznek igen hatékony módszerek a vizelettartási problémák kezelésére. A probléma 2-3 hét alatt teljesen megszüntethető.

- Ezalatt műtéti beavatkozást ért?

- Természetesen nem. Sőt, mindenkit óva intek az ilyesfajta beavatkozásoktól. Ideértve a lézeres és a hevederes eljárásokat. A gyorsan elvégezhető műveletek ellenére (a pénzhajhász orvosok általában ezzel szokták a betegeket becsalogatni a klinikára) az ilyen műtétek rengeteg negatív következménnyel járnak a nők egészségére nézve, mivel a vizelet stagnálását eredményezik a szervezeten belül, ami ugyanúgy ciszta kialakulásához vezet. A műtéti beavatkozás legfőbb hiánya mégis az, hogy ez lényegében csak a probléma kozmetikai megszüntetése, a betegség következményét kezeljük, nem pedig annak okát.

Mivel az ok továbbra is fennáll, a probléma újból meg fog jelenni a jövőben. Méghozzá elég gyorsan, akár 1-2 éven belül.

Ha egyszer és mindenkorra meg szeretne szabadulni az inkontinenciától, akkor az okokat kell kezelni. Az ok pedig nem más, mint a hasnyálmirigy rossz működése. Az endokrin rendellenességek miatt a szervezetben túl sok glükóz és káros glikolízis maradványok halmozódnak fel (a hasnyálmirigy által végzett glükóz-oxidációs folyamat). Ezek a vizeletben nagy mennyiségben megtalálható anyagok úgymond "kimossák" a kalciumot és a magnéziumot, amelyek biztosítják a záróizom rugalmasságát. Ennek eredményeképpen az izmok elgyengülnek és képtelenné válnak a vizelet megtartására.

Női inkontinencia

A vizeletfolyás legfőbb oka az izom rugalmasságának elvesztése, amely a tápanyagok kimosódásának eredményeként következik be. A folyás eleinte köhögéskor vagy tüsszentéskor jelentkezik, később viszont állandósul.

Az izom ugyan feszesebbé válik műtét után, de a kalcium és magnézium továbbra is ki fog ürülni. Ez pedig a probléma kiújulásához vezet. Ezért klinikánkban ma már nem javasoljuk a vizelettartási problémák műtéti úton történő kezelését.

- Mit javasolnának a vizelettartási problémák kezelésére?

- Létezik egy kiváló európai készítmény, melynek neve Cystonette. Kifejezetten ezt a problémát orvosolja, és szenzációs eredményeket produkál: szinte mindenkinek használ!

3 fő hatással rendelkezik. Egyrészt: helyreállítja a hasnyálmirigy működését. Másodszor: megtisztítja a testfolyadékokat a glükóztól és a glikolízis maradványaitól. Harmadszor: helyreállítja a húgyhólyag falát és izmait. A készítmény tehát komplex kezelést nyújt.

Emellett maga a vizeletfolyás nagyon hamar megszűnik, a fehérnemű már a Cystonette használatának megkezdését követő első nap száraz marad. Ahhoz, hogy a betegséget végképp kikezeljük, normalizáljuk a hasnyálmirigy működését, erősítsük a medencefenék és a húgyhólyag izmait, rendszerint elég mindössze 14 napig használni a készítményt. Ritkán fordul elő, hogy ennél több időre van szükség.

A készítmény új és igen hatékony, Svájcban fejlesztették ki. Létrehozásában a világ legkiemelkedőbb kutatói vettek részt.

A Cystonette széklettartási probléma esetén is alkalmazható (ez a patológia általában idős embereknél fordul elő).

- A készítmény kiváltható recept alapján? Ahhoz, hogy beszerezzük, urológushoz kell menni?

- A Cystonette pont azért egy felettébb vonzó megoldás, mert otthon is alkalmazható. Tudjuk, hogy a nők (egyébként ez a férfiakra is vonatkozik) nem sietnek orvoshoz fordulni egy ennyire kényes problémával. Sokan szégyellik és kellemetlenül érzik magukat miatta. A Cystonette használatával viszont erre nincs szükség!

A Cystonette nem vényköteles. Ez egy teljes egészében természetes alapú készítmény, amely kizárólag gyógynövénykivonatok felhasználásával készült. Többek között olyan növényi kivonatokat tartalmaz, mint az orbáncfű, az orvosi zsálya, a cickafark, a medveszőlő, az édesgyökér és sok más. Összesen mintegy 40 féle kivonatot.

Mivel a készítmény nem tartalmaz vegyi anyagot, annak veszélye nélkül használható, hogy kárt tennénk az egészségünkben, vagyis tökéletesen megfelel otthoni kezelésre.

A Cystonette emellett más, kiegészítő hatással is rendelkezik:

 • Enyhíti a gyulladást
 • Megakadályozza a húgyvezetékek gyulladását
 • Felgyorsítja és megkönnyít a vizeletürítést
 • Segít megbirkózni a vaginális candidiasissal és a húlyaghuruttal
 • Növeli a szervezet immunitását
 • Javítja a vérkeringést a kismedence szerveiben
 • Nagy mennyiségű vitaminnal és mikroelemekkel látja el a szervezetet

- Doktor úr, mennyibe kerül a készítmény és melyik gyógyszertárban kapható?

- A készítmény gyógyszertárban sajnos nem vásárolható meg. Ha jól tudom, a gyártó nem tudott megállapodni a gyógyszertárláncokkal a forgalmazását illetően. Mivel a készítmény hatékony, a forgalomba kerüléskor kevesebb lesz a más vizeletürítés normalizálására alkalmas gyógyszerek iránti kereslet, így a gyógyszertárak csak igen magas árrés mellett tudnák forgalmazni. A gyártó azonban ebbe nem egyezett bele. Ezért a Cystonette nem kapható. Viszont megrendelhető a kutatóközpontunk hivatalos weboldalán.

A Cystonette elég drága készítmény, az eredeti ára igen magas. Sikerült azonban állami támogatást nyernünk és beszereztünk egy nagyobb készletet, melynek köszönhetően a nők 50%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá a Cystonette-hoz!

Ez azt jelenti, hogy minél előbb érdemes leadni a rendelést a hivatalos weboldalon. Minden olyan nőnek ajánlom, aki vizelet inkontinenciában szenved. A Cystonette segítségével néhány hét alatt megszüntethető a probléma.

Még egy szót ejtenék a készítmény hatékonyságáról. Az oldalon most egy felmérést végzünk azon vásárlók körében, akik kipróbálták a Cystonette -ot. A felmérésben már több mint 2000 nő vett részt. Az egyetlen kérdés így hangzik: "Segített-e önnek a Cystonette megszabadulni a vizelet inkontinenciától?"

A felmérés eredményei:

 • Igen, a probléma teljes mértékben megoldódott - a megkérdezettek 96,7%-a
 • Részben segített, sokkal jobban érzem magam, de a probléma továbbra is fennáll - a megkérdezettek 2,6%-a
 • Egyáltalán nem segített - a megkérdezettek 0,3%-a
 • Nem tudok válaszolni - a megkérdezettek 0,4%-a

Mint látja, a Cystonette majdnem mindenkinek használt!

- Doktor úr, köszönöm szépen az interjút. Mit kíván olvasóinknak?

- Mindenek előtt egészséget. Ne engedje, hogy a helyzet mozgásképtelenséggé fajuljon! A kezdeti stádiumban bármilyen patológia könnyedén kezelhető. Az inkontinencia sem kivétel ez alól! Jobbulást kívánok!

Női inkontinencia ellen
Női inkontinencia ellen gomb

Szponzorált tartalom