Nem gondolnád, milyen előnyei vannak a gyapjúzsírnak- ez az egyik legjobb hidratáló alapanyag

A szakirodalom csak lanolinként emlegeti a gyapjúzsírt, amiről nem is gondolnád, hogy mennyire értékes kozmetikai alapanyag. Bár manapság a vegánság van leginkább terítéken a drogériákban is, gyapjúzsírnál még nem sikerült jobb hidratáló összetevőt találnia senkinek. Nézzük, milyen előnyei vannak a gyapjúzsírnak!

Gyapjúzsírt tartalmazó krém

Mi az a gyapjúzsír?

Elsőre kicsit megborzadhatsz a gyapjúzsír kifejezést hallatán, és gondolhatod, hogy te ugyan nem fogsz ilyen dolgokat magadra kenni, de meg kell hogy nyugtassunk: rengeteg kozmetikum egyik legfőbb alapanyaga, nem véletlenül! A gyapjúzsír, vagy ahogyan többen ismerik lanolin (így már ismerősebb, lanolinos krémet vettél már?) egy viaszos anyag, amit a juhok termelnek a gyapjújuk védelmére. A legjobb bennük, hogy nagyon hasonlítanak mint az emberi bőr által kiválasztott faggyúhoz, ezért tökéletesen lehet segítségükkel a száraz bőrt is kezelni. A hidratálók, hajápoló termékek és szappanok kedvelt összetevőjévé vált. Emellett a lanolint széles körben népszerűsítik, mint természetes gyógymódot a szoptatás miatti fájdalmas mellbimbók kezelésére. Milyen hatásai vannak pontosan? Lássuk a gyapjúzsír előnyeit!

A gyapjúzsír a kozmetikában

A gyapjúzsír nyugtató bőrpuhító (nedvességmegkötő) tulajdonságai miatt rendkívül hatékony összetevője a bőrápolásnak, különösen száraz bőr esetén. A lanolint a gyapjúból vonják ki, amelyet lenyírnak, mielőtt fonalak és szövetek készülnek belőle. Tehát nincsen semmi pankráció a dologban. Gyapjúfonál ígyis-úgyis készül. A juhok nem sérülnek meg a gyapjúzsír beszerzése közben, a gyapjúvágás nem egy fájdalmas tevékenység a számukra, sőt, a nyári nagy meleg előtt csak jól esik nekik. A gyapjúzsír előnyeit már az ókori görögök is ismerték, és ki is használták. Az 1800-as években a korabeli gyógyszerészek a gyapjúzsírt tisztán gyógyhatású szerként használták. Az 1900-as évekre széles körben is ismertté vált ez a szer, a 21. századra pedig sok magasa minőségű kozmetikum egyik legfőbb alapanyaga.

Milyen előnyei vannak a gyapjúzsírnak?

Miután kaptunk egy gyors történelmi ismertetőt is, térjünk rá a lényegre: milyen előnyei vannak pontosan a gyapjúzsírnak? Az interneten elterjedt az a téves információ, hogy a gyapjúzsír árt a bőrnek, miközben szinte pontosan ugyanolyan, mint az emberi bőrön megtalálható olaj, ugyanolyan védőréteget képez, mint a saját bőrolajunk. A gyapjúzsír egészségügyi előnyei jól ismertek a bőrápolásban, és különösen előnyösek azok számára, akik hajlamosak krónikusan száraz bőrre, dermatitisre, pikkelysömörre vagy ekcémára:

  • A gyapjúzsír védi és helyreállítja a bőr természetes védőrétegét.
  • A gyapjúzsír a saját súlyának többszörösét képes megtartani nedvességben, ez segít a bőrnek a nedvességvesztés utáni helyreállításában.
  • A gyapjúzsír képes mélyen behatolni bőr rétegeibe. Nedvességet visz mélyen a bőr alsó rétegeibe is.

A gyapjúzsír a legjobb száraz bőr ellen

A gyapjúzsír bőrpuhító terápiaként használható, segít kezelni, és megelőzni a száraz bőr kialakulását. Bőrpuhító, nedvességmegkötő hatásai miatt az egyik legjobb hidratálókrém alapanyag. Segít megnyugtatni a száraz, viszkető bőrt és helyreállítani a bőr védőrétegét, allergiás reakciót, irritációt nem okoznak, hiszen szinte olyan, mintha a saját bőrünk által termelt védőanyag lenne. Neked is száraz a bőröd, telente küzdesz a kezed kiszáradásával? Itt a legjobb alakalom, hogy bevesd a gyapjúzsír csodás hatását! A Ceralbin kiszáradt bőrre kifejlesztett gyapjúzsíros krémjei biztosan a leghidegebb téli napokon is segíteni fognak megvédeni a bőrödet. A Ceralbin egy magyar gyógyszerész által kifejlesztett márka, ami kizárólag természetes alapanyagokat dolgoz fel. Olyan értékes alapanyagok kerülnek még a krémekbe a gyapjúzsíron kívül, mint a méhviasz, levendulaolaj, ricinusolaj, mandulaolaj, kakóvaj, vagy éppen a ligetszépe olaj.

A gyapjúzsír segít a bőrbetegségek megelőzésében

A nedvességvesztés gyakori probléma a bőrbetegségeknél, ha ezt nem kezeljük napi nedvességpótló krémekkel, az a bőrszerkezet további romlását okozhatja. Ha maga a bőr szerkezete megsérül, a bőr már nem tud megfelelően működni, kevesebb olaj termelődik, és a kirepedéskor nem tudja maga elindítani a helyreállítási folyamatát. A gyapjúzsírral kialakított bőrgát megvédi a szervezetet az invazív vírusoktól, bakteriális és gombás fertőzésektől. A bőrbetegségben szenvedők hajlamosabbak a fertőzésekre a bőrgát károsodása miatt. A gyapjúzsírt nem véletlenül használják évszázadok óta ekcéma és pikkelysömör, valamint száraz, repedezett bőr gyógymódjaként.

Szponzorált tartalom

2022. október 28.