hirdetés

Izomgörcs, mi a megoldás

A téli időszakban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a sport fontosságáról, újév kezdetekor pedig fogadalmaink hatására tripla erővel és buzgósággal vágunk bele megint, viszont elernyedt izmainknak nem biztos, hogy könnyedén megy az átállás. Ha valamilyen fájdalmat érzünk a mozgás alatt, vagy után, nagy az esélye, hogy szervezetünkben valamilyen ásványi anyaghiány lépett fel.

Izomgörcs, mi a megoldás

Az izomgörcs néha igen váratlanul törhet az emberre

hirdetés

Ezt a hiányt leginkább ásványi sókkal, főként a magnézium pótlásával orvosolhatjuk. Alkalmazzunk magnéziumfoszfátot, mely mellékhatásmentes, segíti a vegyes étrendből hiányzó anyagok visszaszívódását, egyfajta ingerterápiaként.

Mi az ingerterápia?

Vegyes étrend mellett alkalmazott terápia, mely segíti a meglévő, bevitt tápanyagokból a szervezetnek szükséges és hiányzó anyagok felszívódását. Azért nevezik ingerterápiának, mert a szervezetbe nem direkt úton juttatja be a hiányzó vitaminokat és egyéb anyagokat, hanem ráveszi, támogatja testünket a helyes működésre egyfajta katalizátorként.

hirdetés

A magnéziumfoszfátot a sport előtt, után, vagy izomláz esetén is alkalmazhatjuk. Minden korosztály számára javasolt akár egy nagyobb túra, vagy az életvitelünkhöz képest szokatlan megterhelés esetén.

Ajánlott természetes készítmény a probléma orvoslására a 7-es számú, Magnezium Phosphoricum elnevezésű Schüssler-só. 10 db tablettát oldjunk fel 2 dl forró vízben és kortyolgatva igyuk meg.

"A nagy görcs szer"-ként is szokták emlegetni, mert bármilyen görcsös eredetű fájdalmat enyhít, old, legyen az epegörcs, vesegörcs, lábikragörcs, izomgörcs, menstruációs és egyéb méh, vagy hasi görcsök.

Akiknek adott időben jelentkezik a görcs, akkor ajánlott abban az időszakban rendszeresen egy pohár magnéziumfoszfát elfogyasztása.

hirdetés

Fontos azonban tudni, hogy ha a görcs hosszú ideje fennáll, vagy krónikussá válik, mindenképp forduljunk orvoshoz, szakemberhez vele.

2014. január