Duzzanat, fájdalom, lábgörcsök, vérnyomás gondok?


Mit tehetünk ellenük, avagy az erek tisztításának fontossága!

Duzzanat, fájdalom és lábgörcsök: A "szennyezett" erek 3 hűséges társa. Van-e olyan kúra, amely otthoni körülmények között is elvégezhető? Mi a koleszterin és a vérrögök legnagyobb ellensége, és az erek legjobb barátja? Cikkünkben ezekre és még sok minden másra keressük a választ.

Orvos karba tett kézel

A kép csak illusztráció. - A kép forrás: pixabay.com; Fotó: Tung Nguyen; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Link: https://pixabay.com/illustrations/doctor-hospital-healthcare-health-6701410/)

Fájdalmas esték? Duzzadt lábak, feszülő vádli, sajgó bokák? Ez az úgynevezett vaszkuláris ödéma, amikor a szennyezett és legyengült erek folyadékot juttatnak át a falaikon a környező szövetekbe. A lábak izomfájdalma és a görcsök együtt járnak a duzzanattal, ami a nem megfelelő vérellátás eredménye.

hirdetés

Mindenki tudja, hogy a vérnyomás, a stroke és a szívroham a koleszterinnel "szennyezett" erek következménye is lehet. Azonban kevesen tudják, hogy ez csak a jéghegy csúcsa. A "szennyezett" erek feltehetőleg 10 esetből 9-szer lehetnek felelősek a gyógyíthatatlan krónikus betegségekért.

Fejfájás, megemelkedett vérnyomás. Az ízületek fájnak, ropognak, a nyak beáll, a hát pedig nem hajlik. Este a lábak megduzzadnak, reggel pedig az arc. Állandó fülzúgás. Zsibbadt ujjak és végtagok. Csökkent látás és romló memória. Állandó gyengeség. Sokan azt mondják, hogy ez az öregedéssel jár. Ez valóban így van? Lássuk!

Miért jelentik az erek egyes orvosok szerint az egészség 90%-át?

Az emberi testben melyik a legnagyobb szerv? Nagyon kevesen tudják. Még az orvostanhallgatók is gyakran tévednek és ilyenkor leggyakrabban az agyat, vagy éppen a májat nevezik meg. A képzettebbek azt mondják, hogy a bőr. De valójában a legnagyobb szervünk az érrendszerünk, ezért egészsége és karbantartása kiemelten fontos minden tekintetben.

Csak gondoljunk bele. Ha "szétbontanánk" az emberi test ereit és egy hosszú szálba kötnénk azokat, ennek a szálnak a hossza körülbelül 100 000 kilométer lenne. A Föld egyenlítőjének hossza 40 000 kilométer. Tehát egyetlen ember érrendszere, akár 2,5-szer is körülölelhetné a bolygót.

- fogalmaz Jürgen Richter, egy Drezdai magánklinika vezetője, kardiológiai és idegsebészeti szakértő.

hirdetés

Az erek nem csupán csak csövek, amiken keresztül folyik a vér. Ez egy összetett és egyedi szerv, amely hiba esetén azonnal betegséget jelez.

 • A lábak rossz erei – visszerek, ödéma és nehéz mozgás, fagyott vagy éppen ellenkezőleg, elviselhetetlen égő érzés a lábakban. A rossz keringés nem biztosít megfelelő védelmet a baktériumok ellen, ezért kialakul a gomba. A körmök vastaggá és durvává válnak.

 • A májat tápláló erek elzáródása - Keserű íz a szájban. Enyhén zsíros ételek fogyasztása után is keserű íz alakul ki.

 • Elgyengült ízületek és szennyezett erek következménye lehet a porcok kiszáradása is. Az ízületek fájnak és recsegnek, osteochondrosis alakul ki, majd sérv.

 • A végbélerek tónusának elvesztése, ami a rossz keringés mellett alakulhat ki, okozhatja az aranyeret.

 • A szem ereinek károsodása esetén romlik a látás, gyakran minden homályos és szemcsés. Szürkehályog alakul ki. A szempirosság, amelyet gyakran a fáradtságnak tulajdonítunk, valójában vérzés – a legkisebb szemkapillárisok sérülése.

 • Nehézkes agyi vérkeringés – szédülés, fülcsengés, feledékenység. Előfordult már önnel olyan, hogy kiment a konyhába, de elfelejtette, miért is indult oda? Vagy egy jól ismert szó van a nyelvén, de sehogy sem tudja felidézni? Ezek mind az agyi erek romlásának jelei.

És persze a rossz erek királynője, őfelsége Magas vérnyomás. A magas vérnyomás a stroke anyja és a szívroham nővére.

Az erek a mi táplálkozási rendszerünk, bennük "maga az élet folyik" és ha valami blokkolja az útvonal egy fontos részét, "az élet megállhat", így mindenképpen érdemes kiemelten törődnünk ereink tisztán tartásával.

hirdetés

A rossz erek 4 nyilvánvaló és 7 rejtett oka

A szakértők általában négy fő betegségről beszélnek, amelyek a rossz erek miatt alakulhatnak ki:

 • Magas vérnyomás

Instabil vagy folyamatosan magas vérnyomás, amelyet gyógyszerekkel kell stabilizálni. A fő és legfontosabb mutató.

 • Visszerek

Csúnya kidagadó erek a lábakon, nehézség és fájdalom, duzzanat. A koleszterinszennyezés és a vérrögök „lezárják” a vénás szelepeket. Idővel jelennek meg vaszkuláris "csillagocskák", amelyek aztán gyakran egy érrendszeri "hálóvá" alakulnak. És a háló általában már teljes értékű visszérré fejlődik.

 • Aranyér

Amikor eldugulnak a végbélerek, csomókká alakulnak. Ha elzáródnak a vért szolgáltató erek, anális repedések léphetnek fel.

 • Osteochondrosis

A vérkeringés hiánya a porcokban. A porcok megkeményednek, és kopásnak indulnak. Nincs idejük felépülni. Nem újulnak meg. Elveszítik enyhe kopási képességüket. Idővel kialakulhatnak sólerakódások és egyfajta púpot képezhetnek.

hirdetés

7 jel, amely az érrendszeri szennyezettségre utalhat (rejtett jelek, melyeket a testünk küld, de sajnos sokszor nem veszünk elég komolyan):

 • Ödéma

A piszkos ereknek nincs idejük kipumpálni a folyadékot. Felborul a víz-só anyagcseréje. Estére a lábak úgy megdagadhatnak, hogy még a zokni is mély nyomot hagy benne. Puffadt arc és táskák a szem alatt is jelentkezhetnek, ujjak megduzzadhatnak, amelyekről nem lehet levenni a gyűrűt, vagy duzzadt has is lehet az egyik jele.

 • Fülzúgás

Az alig hallható sípolástól a hangos csengetésig, amelyek zavarják a koncentrációt. Ez az agyi erek fokozott feszültségének a lehetséges következménye, amely nyomást gyakorol a dobhártyára.

 • Szédülés

"Részegség" érzés, éles és hirtelen fellépő szédülési rohamokkal, ami gyakran annak a jele, hogy "éhezik" a vesztibuláris rendszer. Gyakran ezzel együtt szenvedhet a hallás is.

 • Álmatlanság

Úgy érzi, álmos, fáradt, de az ágyban fekve fél éjszaka nem tud aludni? Ennek oka az agyalapi mirigy vérellátásának hiánya. Nem termel melatonint, alvási hormont.

 • Gyengeség

Semmit sem akar csinálni, csak feküdni és enni. Ez valószínűleg azért történik, mert a szervezet energiatakarékos üzemmódba kapcsol. Valószínűleg a szervek a szennyezett erek miatt nem kapnak elegendő tápanyagot és az életben maradásért a szervezet igyekszik maximálisan csökkenteni az aktivitást.

 • Látászavarok

Az elhomályosodás és az élesség csökkenése a szemerek károsodására utalhat.

 • Ízületi fájdalom

Reggelente nem érzi magát frissnek és kipihentnek, időbe telik az alváskor megmerevedett ízületek mozgékonyságának visszanyerése? Ez az ízületi folyadék hiányának a jele lehet.

Leggyakrabban az embereknél a fentiek közül több jel fordul elő különböző kombinációkban, de akár mind egyszerre is jelen lehet. Ha pedig ez így van, akárhogy is, de tennünk kell valamit, hiszen

az "eldugult" erek akár súlyos szövődményekhez is vezethetnek!

hirdetés

Azok, akiknek sikerült kiküszöbölni a betegségük okát, minden betegség ellen külön küzdenek. Vérnyomáscsökkentő tabletták, kenőcsök visszerekre, kúpok aranyérre, gélek porckopásra. És persze fájdalomcsillapítók, fájdalomcsillapítók, fájdalomcsillapítók...

Egyszerűen csomagszám dobálják ki a pénzt. Mert minden betegségnek ugyanaz az oka - az érelzáródás. És ezzel kell kezdeni, az erek általános tisztításával.

Ön is tegyen ellen!

A Tonerin bizonyos esetekben sokat segíthet az ereket érintő problémák kezelésében, illetve az erek egészségesen tartásában. Ráadásul most kedvezményesen lehet hozzájutni.

hirdetés

Szponzorált tartalom