hirdetés

Google trükkök

A Google humorérzékéről tesz bizonyságot, hogy fejlesztői időről-időre elrejtenek a keresőben olyan tréfákat, amiket bizonyos kulcsszavakkal lehet csak előhívni. Ezek a funkciók általában semmire sem jók, viszont annál látványosabbak és unalmas pillanatainkban tökéletes elfoglaltságnak bizonyulnak.

Gravitáció

Nem kell mást tennünk, csak írjuk be a "Google Gravity" kifejezést a keresőbe, kattintsunk a "Jó napom van"-ra, ezt követően pedig nézzük, ahogy hirtelen minden összeomlik annak gravitációs rendje szerint. Talán ez az egyik legötletesebb kis játék, mert mikor már darabjaira hullott a képernyő kedvünkre dobálhatjuk annak szétesett részeit. A szétesett kereső is használható, de a keresési eredmények szó szerint az égből pottyannak alá.

Google trükkök - Google Gravity

Google Gravity

hirdetés

Do a barrel roll

Szeretnénk, ha keresőnk bukfencezne? Mondjuk neki: "do a barrel roll" nyomjunk egy entert és lássunk csodát.

Zerg rush

A zerg rush nevű játéktól inspirálva a Google is létrehozta saját felfaló organizmusait. Írjuk be a keresőbe, hogy "Zerg rush", enter, és játékra fel. A képernyőre betörő kis o-betűkre lehet kattintani, a fölöttük lévő csík mutatja az életerejüket, a feladat az, hogy megmentsük a szöveget a felfalás elől. Játékra fel!

hirdetés

Ferdítés

Van úgy, hogy néha más szemszögből nézzük a dolgokat, vagy csak elrévedünk és ekkor egy picit megdől a fejünk jobbra. A Google ezen az állapoton segít. Írjuk az "askew" szót egyszerűen a keresőbe és bedől a képernyő.

Google trükkök - Askew

Askew

Google sphere

A következő paranccsal a Google saját pályájára állítja a kereséseinket, melyeket az egérrel tudunk gyorsítani, lassítani. Írjuk be a "Google sphere"-t, kattintsunk a "Jó napom van" gombra és keressünk rá valamire.

Google trükkök - Google sphere

Google sphere

Chuck Norris

A Chuck Norris viccet még a Google sem hagyhatta ki, éppen ezért, ha beírjuk, hogy Chuck Norris, és nyomunk egy "Jó napom van" gombot, akkor bizony megkapjuk a választ keresésünkre vagyis, hogy a Google nem tudja megkeresni Chuck Norrist, mert tudja, azt nem lehetséges, majd Chuck Norris fog megtalálni téged.

Google trükkök - Chuck Norris

Chuck Norris

Google Loco

Írjuk be a böngésző keresőjébe a "Google Loco" kifejezést, kattintsunk a "Jó napom van" gombra és a kereső hirtelen megbolondul. De nem csak kinézetét, hanem a keresést illetően is.

Google Gothic

Hasonlóan egyszerű kinézetváltás a gótikus vámpír stílus kedvelőinek a "Google Gothic" parancs, amely ismét csak a "Jó napom van" gombbal bírható működésre.

Google l33t

Azoknak, akik folyamatosan a gépen lógnak és játszanak, programoznak, s egy zárt kis kiberközösségben élik életüket, van egy saját nyelvük, a "leet".

hirdetés

Ez egy online szleng, amit a gyorsaság, a figyelmetlenség és a találékonyság szült. És természetesen a Google is érti ezt a nyelvet. Csak írjuk a keresőbe a "Google l33t"-t, kattintsunk a "Jó napom van"-ra, és máris átállítottuk a nyelvet. De vigyázat, nem könnyű megérteni a geek-ek szófordulatait, főleg nem angolul.

Klingon

Ha már a nyelveknél tartunk, Google egyéb érdekes nyelveket is tud, például remekül beszéli a Star Trek klingont. Ennek eléréséhez is csak a keresőbe kell gépelnünk a "xx-klingon" kifejezést, majd katt a "Jó napom van" gombra.

A Google mindenre tudja a választ!

De tényleg, még a világegyetem nagy kérdéseire is. Keressünk rá: "Answer to life the universe and everything", ami azt jelenti, Válasz az életre, az univerzumra, és mindenre, a Google megmonja.

Atari breakout

Ha már tényleg nem tudunk mit kezdeni a szabadidőnkkel, akor ajánljuk az "atari breakout"-ot. Garantáltan rá lehet szokni. Ez a funkció is a "Jó napom van" gombra jön elő.

A térkép is rejteget meglepetéseket

Például a Kennedy Space Center körüli utcákban nem a megszokott kis sárga emberkével tudunk sétálni, hanem egy igazi űrhajóssal. A californiai Legoland környékét pedig egy kis legofigura mutatja be.

Google trükkök - Kennedy Space Center

Kennedy Space Center

Google trükkök - Legoland

Legoland

2014. április