Fogyókúrabarát nyalánkság: Zabos Boci Szelet

Az alábbi, finom sütemény recept, nem csak ízletes, de fogyókúra-barát, s ráadásul, még nagyon látványos is!

Zabos Boci Szelet

Zabos Boci Szelet

Hozzávalók:

A piskóta hozzávalói:

250 g zabkorpa

1,5 db kisdobozos tejföl

4 evőkanál cukrozatlan kakaó por

3 tojás

2 sütőpor

Édesítőszer (lehetőség szerint nádcukor) és vanília aroma, ízlés szerint

A "foltok" hozzávalói:

25 dkg túró

1 kis dobozos tejföl

Mazsola

1 tojás sárgája

Édesítő(lehetőség szerint nádcukor) és vanília aroma, ízlés szerint

+ vaj a tepsi kikenéséhez

Zabos Boci Szelet hozzávalók

Zabos Boci Szelet hozzávalók

Elkészítése:

Elsőként egy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat, melyek a következők: zabkorpa, kakaópor, sütőpor, majd a tojásokat először külön jól elkeverjük, ezt követően beleöntjük a tálba. Hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint ízesítjük, és jól megkeverjük a hozzávalókat.

A túrót összetörjük, a tejföllel és a tojássárgájával összedolgozzuk, majd beletesszük a mazsolát, ízesítjük, és megint elkeverjük.

Végezetül egy kisebb méretű tepsit kivajazunk, beleöntjük a kakaós masszát, majd kanállal ráhelyezzük és formázzuk a foltokat. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Tipp:

Kiváló, könnyen elkészíthető finomság, ami sem cukrot, sem lisztet nem tartalmaz!

Tipp:

Gyermekeknek remek, vidám formákat mintázhatunk a foltok helyett.

Jó étvágyat kívánunk!

K.O.

2013. január