Vajas sült pisztráng

Magyarországon jelenleg a halételek méltánytalanul mellőzve vannak a mindennapokban, pedig nagyon egészségesek és nem utolsó sorban ízletesek, ráadásul számos közülük könnyen elkészíthető. Ilyen eme sült pisztráng recept is, próbáljuk ki és nem fogjuk megbánni!

Vajas sült pisztráng

Szalámis kalapos

Hozzávalók (2 főre):

2 sebes, vagy szivárványos pisztráng (~500 g)

5 kisebb szem krumpli

1 evőkanál kacsazsír

40 g vaj

Elkészítése:

A vajat sózzuk meg és a kezünkkel dolgozzuk össze, majd a megtisztított halat dörzsöljük be vele alaposan, kívül-belül. Ezt követően tegyük tepsibe a pisztrángokat és süssük 15-20 percig kb. 160 °C-on.

Amíg a halak sülnek, pucoljuk meg a krumplit, vágjuk kockákra, majd főzzük puhára (sós vízben), mikor kész, szűrjük le és forgassuk kacsazsírba.

Tipp:

Friss petrezselymet is szórhatunk a krumplira.

Jó étvágyat kívánunk!

2014. július