Túróval töltött paradicsom

A nyár mindenképpen a paradicsomban való bőség időszaka, így ekkor eme friss alapanyagból rengeteg ételt készíthetünk, melyek nem csak könnyűek, hanem, egy kis fantáziával táplálóvá is varázsolhatóak. Íme, egy nagy kedvenc, a töltött túróval és friss hagymával töltött paradicsom receptje.

Túróval töltött paradicsom

Túróval töltött paradicsom

Hozzávalók (3 személyre):

5 nagyobb paradicsom

250 g túró

10 dkg sajt

1 tojás

2 evőkanál kacsazsír

1 kis fej vöröshagyma

Metélőhagyma

Bazsalikom

Elkészítése:

Vágjuk félbe a paradicsomokat, majd egy kanál segítségével kanyarítsuk ki belsejüket. A következő lépésben készítsük el a tölteléket: Tegyük egy tálba a hozzávalókat, a túrót, a (nyers) tojást, a zsírt, a reszelt sajtot és a felkockázott vöröshagymát, majd ízesítsük ízlésünk szerint metélőhagymával, bazsalikommal és sóval, ez után pedig alaposan dolgozzuk össze a tölteléket.

Töltsük meg a paradicsomokat, majd tegyük őket egy tepsibe és tegyünk a tetejükre is egy kis sajtot. Süssük 180 fokon a töltött paradicsomokat addig, amíg tetejükön a sajt pirulni nem kezd.

Tipp:

Juhtúróval is készíthetjük ezt a nyári finomságot.

Tipp:

Egy kis fokhagymával még kifejezőbb lesz az íze.

Tipp:

Tálalhatjuk húsok, tészták mellé köretként, vagy pirított kenyérrel, esetleg pirított, puffasztott búzával előételként is kiváló.

Jó étvágyat kívánunk!

2014. július