Tojásleves

A tojásleves mondhatni az egyik legegyszerűbben és legváltozatosabban elkészíthető, ugyanakkor közkedvelt és ízletes finomság, melyet szinte mindenki szívesen fogyaszt. Mindezek ellenére mostanában mégis kissé visszaszorult levesféleség, feltehetőleg a sok, kulinárisan nagyobb élvezeti értékkel rendelkező étel miatt.

Tojásleves

Tojásleves

Az alábbi a valaha létező legegyszerűbb recept, mely gyakorlatilag annyi idő alatt készíthető el, mint egy bögrés leves!

Hozzávalók:

3 tojás

Só, pirospaprika (esetleg aki szereti, borsot is tehet bele)

2 csepp ecet

Fél liter víz

Elkészítése:

Egy lábasba beletesszük a vizet, sót, pirospaprikát (borsot) és ecetet, majd felforraljuk. Ez alatt felverjük a három tojást (de persze lehet egész tojásokat is beleütni), majd a felforrt vízbe csurgatjuk őket.

Hagyjuk megrottyanni és már kész is. Krutonnal, pirított kenyérrel, levesgyöngyel tálaljuk.

Levesgyöngy készítése:

Hozzávalók:

Liszt

Víz

Elkészítése:

Keverjük össze a fenti hozzávalókat, míg nem egy nokedli szerű tésztát nem kapunk, majd nokedliszaggatóval forró olajba szaggassuk, és pirítsuk meg (ez mindössze pár pillanatot igényel). Ízesíthetjük snidlinggel, fokhagymával, sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!

2013. december