Tejszínes, csirkés fusilli

A tészta a magyar konyha egyik igencsak alapvető pillére, ami szinte minden konyhában legalább egyszer egy héten elkészítésre kerül, így igencsak nagy kreativitásra van szüksége a szakácsnak, ha nem szeretné, hogy a család hamar ráunjon a megszokott ízekre, valamint ne csak szénhidrátdús, hanem egészséges étel is készüljön belőle.

Tejszínes, csirkés fusilli

Tejszínes, csirkés fusilli

Most következő tésztareceptünk, egyszerű, gyors, könnyen elkészíthető fogás, mely biztosan elnyeri mindenki tetszését és még egészséges is.

Hozzávalók 3 adaghoz:

250 g fusilli tészta

1 csirkemell

200 ml főzőtejszín

1 kaliforniai paprika (vagy 3 különböző színű 1/3-a)

10 dkg fehér shimejii gomba (de csiperkével, vagy más gombával is finom)

1 zöldhagyma/újhagyma

Füstölt sajt

Vöröshagyma

Olaj

Só, bors, petrezselyem (lehet szárított is)

Elkészítés:

Vágjuk fel kockákra az alapanyagokat. Tegyünk egy lábasba olajat, majd kezdjük el pirítani a felaprított vöröshagymát. Amikor kezd pirulni, tegyük hozzá a felkockázott csirkemellet és pirítsuk meg azt is. Ízesítsük borssal ízlés szerint.

Amikor a csirke kapott egy kis színt, adjuk az ételünkhöz a többi apróra vágott alapanyagot, a hagymát, a paprikát és a gombát, valamint a tejszínt. Szórjuk meg a kapott szószt petrezselyemmel gazdagon, majd sózzuk szintén ízlésünk szerint. Adjunk 250 g Fusilli tésztát a tejszínes csirkéhez, öntsük fel vízzel, vagy csirke alaplével, addig, hogy ellepje a tésztát, és hagyjuk főni, amíg a tészta elkészül.

Ekkor utánsózást igényelhet. Ha megfőtt a tészta, de a szószt túl hígnak találnánk, akkor főzzük bátran addig, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget, közben pedig reszeljünk bele körülbelül 10 dkg füstölt sajtot.

2017. május