Tejfölös kínai kel leves

Az üzletek polcain néha elénk keverednek olyan "furcsaságok", mint a karalábé, brokkoli, articsóka, vagy éppenséggel a kínai kel. Megkóstolnánk őket, ám de nem ismerjük elkészítésük módját, ezért gyakran ügyet sem vetünk rájuk, pedig érdemes lenne, ugyanis, nem csak finomak és egészségesek, de meglepően könnyen elkészíthetőek is!

Tejfölös kínai kel leves

Tejfölös kínai kel leves

Hozzávalók:

1 fej kínai kel

2 nagyobb fej vöröshagyma

2 nagy doboz tejföl (~ 500 g)

1 kg krumpli

Debreceni páros kolbász

Babérlevél

Só, bors, pirospaprika

1 evőkanál Vegeta

Elkészítése:

Szeleteljük fel a kínai kelt és a hagymát, majd helyezzük őket egy fazékba. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és kezdjük el főzni. Rakjunk bele 2 púpos evőkanál pirospaprikát és sót, borsot, babérlevelet, valamint a Vegetát. Pucoljuk meg a krumplit, kockázzuk fel és tegyük ezt is a levesbe. Ezt követően borítsuk bele a két tejfölt és hagyjuk főni másfél órán keresztül. Vigyázzunk, nehogy kifusson!

Amikor a kínai kel leves már majdnem kész, tegyük bele, vagy egy külön lábasban főzzük ki a debreceniket. (Darabolva, vagy egészben, ahogy szeretjük.)

Tipp:

Körözöttes rozskenyérrel tálalva még kifejezőbb eme könnyed, tejfölös leves íze!

Jó étvágyat kívánunk!

2014. július