Tejbegríz, tejbedara

Gyermekkorunk nagy kedvence, a suli menzák legkedveltebb és leggyakoribb édessége. Nem vitás, hogy az embernek ez jut általában eme hihetetlenül egyszerű, de nagyszerű édességről az eszébe. Elkészítése azonban, minden egyszerűsége ellenére, valahogy mégsem sikerül tökéletesen, ennek orvoslására most vegyük hát át még egyszer a jó öreg leckét!

Tejbegríz, tejbedara

Tejbegríz, tejbedara

Hozzávalók:

Étkezési búzadara (kb. 20-30 dkg)

Fél liter tej

10-15 dkg kristálycukor

Kakaópor, porcukor

Elkészítése:

A darát, a kristálycukrot és a tejet elegyítsük össze egy lábasban, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg kellően meg nem dagad a búzadara, vagyis a kívánt állagúra nem sűrűsödik.

Aki kicsit hígabban szereti, az ekkor még önthet rá egy kis tejet, aki sűrűbben, az adhat hozzá még valamennyi darát főzés közben, ha úgy érzékeli, nem lesz elég sűrű a tevbegríz. A kész tejbedarát kakaóporral és pórcukorral megszórva tálaljuk.

A könnyebb elkészíthetőség kedvéért szeretettel ajánljuk videóreceptünket!

Tipp:

Tehetünk bele egy kis vaníliás, vagy vanillin cukrot is.

Tipp:

Fahéjjal megszórva is kiváló, karácsonyias hangulatú édesség válhat belőle!

Jó étvágyat kívánunk!

2013. november