Tavaszi Olívaolajos saláta tál

A tavasz sok új zöldséggel örvendezteti meg az embert, így szinte hívogat minden, hogy készítsünk egy finom és vitamindús salátát, a friss, ropogós alapanyagokból. Íme, egy verzió!

Tavaszi Olívaolajos saláta tál

Tavaszi Olívaolajos saláta tál

Hozzávalók:

Fél fejes saláta

Kb. 20 darab rukkola levél

1 közepes fej lilahagyma

1 db kígyóuborka

2 db paradicsom

Olívaolaj

Só, Bors, Rozmaring, Bazsalikom, Oregánó

Tavaszi Olívaolajos saláta tál, hozzávalók

Hozzávalók

Elkészítése:

A fejes salátát és a rukkola leveleket feldaraboljuk, majd a hagymát, az uborkát és a paradicsomot kockákra vágjuk. Ezt követően meglocsoljuk olívaolajjal a hozzávalókat és tetszés szerint fűszerezzük.

Végezetül az egészet jól összekeverjük. Főként sült húsokhoz és fasírtfélékhez ajánljuk, de magában is kiváló és egészséges csemege!

Tipp:

Ha az elkészítést követően egy negyedórányit állni hagyjuk, jobban összeérnek benne az ízek.

Jó étvágyat kívánunk!

K.O.

2012. május