Szalámis sült paprikahajó

A paprika megannyi ételben jó szolgálatot tesz a konyhában, ám ritkán ő a főszereplő. Az alábbi egyszerű és ízletes recept segíthet kiküszöbölni ezt a csorbát, ráadásul, így már, ha nem szeretjük a lecsót, akkor is bátran megsarcolhatjuk a mamáink kertjében nyaranta roskadozó illatos paprikabokrokat!

Szalámis sült paprikahajó

Szalámis sült paprikahajó

Hozzávalók:

8 nagyobb TV paprika

Csemege és paprikás szalámi

Sűrített paradicsom

Tejföl

Sajt

Kacsazsír

Bazsalikom

Elkészítése:

A paprikákat csumázzuk ki (egy késsel vágjuk körbe a csuma körül, majd tekerjük meg a zöld szárat és húzzuk ki a magokkal együtt), majd hosszában vágjuk félbe őket. Kívül belül dörzsöljük be a paprikákat kacsazsírral. A paradicsomsűrítménybe ízlés szerint keverjünk bazsalikomot, s miután megsóztuk a paprikákat, kenjük be a paradicsommártással belsejüket.

Minden paprikahajóba ültessünk egy paprikás és egy csemege szalámi szeletet, a tetejére tegyünk egy kis kanál tejfölt és végezetül egy csík sajtot.

Szalámis sült paprikahajó, tepsiben

Szalámis sült paprikahajó, tepsiben

Egy tepsiben, 170 fokon, süssük 20 percig (pirulásig). Tálaljuk az elkészült, sült paprikahajókat pirítóssal, kiflivel, fogyókúrázóknak extrudált kenyérre, vagy puffasztott rizsre helyezve.

Szalámis sült paprikahajó, extrudált kenyérrel

Szalámis sült paprikahajó, extrudált kenyérrel

Jó étvágyat kívánunk!

2014. július