Sült velő

Bár tény, hogy sok emberben a velő (különösen a sertés agyvelő), mint olyan, alapvető undort vált ki, mégis vitathatatlan, hogy nem véletlenül rajonganak az igazi gurmanok és még sokan mások ezért az extrém, ám igencsak ízletes és rendkívül tápanyagdús csemegéért! Íme, egy egyszerű, videóval is ellátott recept, kedvcsinálónak!

Sült velő

Sült velő

Hozzávalók:

25 dkg sertés velő

Étolaj

Só, bors, édesnemes pirospaprika

2 teljes kiőrlésű zsemle, vagy 2 szelet pirítós

Elkészítése:

A velőrózsákat alaposan megtisztítjuk (alkalmasint érdemes a hártyát is eltávolítani róluk, de e művelet nem feltétlenül szükséges), majd egy lábasba hevítsünk étolajat és folyamatos kevergetés mellett kezdjük el pirítani a velőt.

Sózzuk, borsozzuk és pirospaprikázzuk ízlés szerint az egyre krémesedő finomságot, majd, mikor kellően megsült (10-15 perc), félbevágott zsemlére, vagy pirítósra (velős pirítós) kenve, esetleg némi zsenge zöldség körítéssel frissen tálaljuk. Ragyogó, ráadásul egyszerűen elkészíthető és ízletes előétel lehet!

A könnyebb elkészíthetőség érdekében szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!

Tipp:

Akik kedvelik, az olajon piríthatnak elsőként egy kevés apróra vágott vöröshagymát is, s csak aztán a velőt, így még ízesebb lehet a csemege!

Tipp:

Ha pirítóssal fogyasztjuk, érdemes a kenyeret megdörzsölni egy kis fokhagymával.

Jó étvágyat kívánunk!

2013. november