Sült banán karamellás bundában

Egy íycsiklandó finomság, mely ragyogóan ötvözi egy nagy déli kedvenc és egy jól ismert édesítési mód együttesét.

Sült banán karamellás bundában

Sült banán karamellás bundában

Hozzávalók:

3 evőkanál napraforgóolaj vagy házi vaj

200 ml méz

4 (lehetőleg sütnivaló) banán

Néhány citrom karika

Őrölt fahéj

Elkészítése:

Hámozzuk meg a banánokat , majd hosszába, utána keresztbe is vágjuk félbe őket. Egy serpenyőbe keverjük el az olajat/vajat és a mézet, hevítsük fel, majd forgassuk bele a banándarabokat és így süssük őket 1-2 percig.

Ha szükséges, körönként pótoljuk a serpenyőben a mézet és az olajat. Végezetül, ha kész, szedjük tányérra, facsarjunk rá egy kevés citromlevet, szórjuk meg enyhén őrölt fahéjjal, majd frissen tálaljuk.

Sült banán karamellás bundában, sütés közben

Sült banán karamellás bundában, sütés közben

A könnyebb elkészíthetőség érdekében, vagy akár pusztán csak a kedvcsináló látvány kedvéért, szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!

Tipp:

Kínáljuk vaníliafagylaltal, kókuszreszelékkel vagy mogyoró darabokkal, esetleg mindannyival!

Jó étvágyat kívánunk!

2013. március