Spenótleveles rakott csirkemell

Első hallásra talán nem hangzik túl ínycsiklandóan ezen étek neve (hisz sokan kifejezetten nem szeretik a spenótot), azonban, ahogy készül, egyre szebb és szebb lesz, majd mikor megkóstoljuk az omlós csirkét, a friss spenótlevél üde ízével és a krémes tejfölös sajttal a tetején... Garantáltan nem fogunk csalódni!

Spenótleveles rakott csirkemell villán

Spenótleveles rakott csirkemell, villán

Hozzávalók:

1,5 kg burgonya

1 egész csirkemell filé

1 nagy tejföl (kb. 330 g)

Só, bors

20 dkg trappista sajt

20 dkg friss spenótlevél

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk és karikákra szeljük. A húst megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk egy kicsit, ez után bedörzsöljük sóval és egy csipet borssal, hogy ízletesebb legyen. A spenótleveleket megmossuk.

Ha mindezzel készen vagyunk, egy tepsiben egymásra rétegezzük az előkészített alapanyagokat az alábbi sorrendben, lentről felfelé haladva: krumpli (rá kis só, bors), rá egy réteg spenótlevél, majd a hús, megint spenót, aztán krumpli (só, bors), spenót, hús, sajt, tejföl.

Spenótleveles rakott csirkemell sütés előtt

Sütés előtt

Ezt követően kb. 170oC-on, körül-belül 1,5 órán át sütjük és már kész is!

Spenótleveles rakott csirkemell készre sütve

Spenótleveles rakott csirkemell, készre sütve

Tipp:

Tetszés szerint a fent ajánlottakon kívül/helyett más fűszereket is használhatunk (sok mindent elbíró étel).

Tipp:

Akik kedvelik az erőteljesebb ízeket, használjanak bátran 2-3 réteg spenótlevelet, egy kis bacon szalonnát és füstölt sajtot, esetleg juhtúrót.

Jó étvágyat kívánunk!

2013. január