Spárgás-tojásos saláta

Egy egyzserű, friss salátánál néha nincs is jobb, ráadásul, eme könnyű ételt oly sokféle módon el lehet készíteni, hogy az szinte példátlan a gasztronómiában. Íme, egy finom, spárgás változat!

Spárgás-tojásos saláta

Spárgás-tojásos saláta

Hozzávalók:

500 g zöld spárga

1 db kígyóuborka

4 db tojás

1 kisebb fej saláta

Fél konzerv főtt kukorica

Fél citrom

Olívaolaj

Só, Bors, Majoranna, Bazsalikom, Oregánó, Bármi egyéb fűszer, amit kedvelünk.

Spárgás-tojásos saláta, félkészen

Spárgás-tojásos saláta, félkészen

Elkészítése:

Felkarikázzuk a citromot és a spárgával, együtt 10-15 percig főzzük, ez alatt az idő alatt a tojásokat is keményre meg tudjuk főzni. Közben összevágjuk a salátát, felkockázzuk az uborkát és összeöntjük a kukoricával. Ha megfőtt a spárga, akkor hideg vízzel leöblítjük, majd kis darabokra vágjuk.

Hozzá adjuk a már meglévő salátához és ízlés szerint ízesítjük az olívaolajjal és a fűszerekkel, aztán jól összekeverjük. Végezetül a főtt tojásokat is megpucoljuk, feldaraboljuk, majd összeforgatjuk a salátával.

Spárgás-tojásos saláta

Jó étvágyat kívánunk!

K.O.

2013. november