Spárgás-tojásos saláta
Egy egyzserű, friss salátánál néha nincs is jobb, ráadásul, eme könnyű ételt oly sokféle módon el lehet készíteni, hogy az szinte példátlan a gasztronómiában. Íme, egy finom, spárgás változat!
Spárgás-tojásos saláta
hirdetés
Hozzávalók:
500 g zöld spárga
1 db kígyóuborka
4 db tojás
1 kisebb fej saláta
Fél konzerv főtt kukorica
Fél citrom
Olívaolaj
Só, Bors, Majoranna, Bazsalikom, Oregánó, Bármi egyéb fűszer, amit kedvelünk.
Spárgás-tojásos saláta, félkészen
Elkészítése:
Felkarikázzuk a citromot és a spárgával, együtt 10-15 percig főzzük, ez alatt az idő alatt a tojásokat is keményre meg tudjuk főzni. Közben összevágjuk a salátát, felkockázzuk az uborkát és összeöntjük a kukoricával. Ha megfőtt a spárga, akkor hideg vízzel leöblítjük, majd kis darabokra vágjuk.
hirdetés
Hozzá adjuk a már meglévő salátához és ízlés szerint ízesítjük az olívaolajjal és a fűszerekkel, aztán jól összekeverjük. Végezetül a főtt tojásokat is megpucoljuk, feldaraboljuk, majd összeforgatjuk a salátával.
Jó étvágyat kívánunk!
K.O.
2013. november