Sertésmáj pörkölt barnarizzsel

A máj egy igen sokoldalúan elkészíthető alapanyag, s már önmagában is tápanyagdús étel, különösen, ha egy szaftos pörköltet készítünk belőle. Az alábbi recept még meg is van bolondítva egy kis barnarizs körettel és vitamindús cukorborsóval!

Sertésmáj pörkölt barnarizzsel

Sertésmáj pörkölt barnarizzsel

Hozzávalók:

Fél kg sertésmáj

1 paprika

1 paradicsom

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál paradicsompüré

2-3 evőkanál sertészsír

250 g barnarizs

1db 250 grammos cukorborsó konzerv (vagy friss, főtt cukorborsó)

Só, bors, pirospaprika

Elkészítése:

A megolvasztott zsíron a felkockázott hagymát és paprikát megpirítjuk, de már ekkor tegyük fel főni a barnarizst, mert annak legalább 45 percre van szüksége, hogy kellőképpen megpuhuljon. Ha megpirult a hagyma és a paprika, öntsük hozzá a felkockázott sertésmájat, sózzuk, borsozzuk és pirospaprikázzuk, öntsünk hozzá kb. egy deciliter vizet és hagyjuk megrottyanni.

Kockázzuk fel a paradicsomot és azt s adjuk a pörkölthöz, majd gyakori keverés és vízpótlás mellett főzzük 1 órán keresztül. Amikor kész, tálaljuk a barnarizzsel és a borsóval.

Jó étvágyat kívánunk!

2014. július