Sajtos-gombás, tepsiben sült tarja

Íme, egy finom, tepsis étel, melyet könnyű elkészíteni, ráadásul nagyon finom is!

Sajtos-gombás, tepsiben sült tarja

Sajtos-gombás, tepsiben sült tarja

Hozzávalók:

5-6 szelet sertés tarja

1 fej hagyma

250 g fehér csiperkegomba

15 dkg trappista sajt

Olaj

Bors

Elkészítése:

A tarja szeleteket megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés olajon megpároljuk (kb. félkészre). A hagymát kis kockákra vágjuk, megpároljuk, közben felszeleteljük a gombát is és hozzátesszük a hagymához, ezt is sózzuk és borsozzuk, majd tovább pároljuk (kb. 10 percig, amíg össze nem esik a gomba), közben lereszelhetjük a sajtot.

Amikor minden megpárolódott, a húsra öntjük a hagymás-gombás szószt, rá pedig vastag sajtréteget szórunk.

Sajtos-gombás, tepsiben sült tarja, sütés előtt

Sütés előtt

Előmelegített sütőbe tesszük (a hús párolásához használt olajt átöntjük a tepsibe) és addig sütjük, amíg a sajt megpirul (180 fokon kb. 30 perc).

Tipp:

A hús mellé/alá tehetünk zöldségeket is (hagyma, padlizsán, cukkini, sárgarépa, stb.), ezeket együtt süthetjük a hússal. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel (bazsalikom, oregánó, majoránna, stb.) ízlés szerint ízesítjük. (A fotókon látható esetben két padlizsánt, két hagymát és két sárgarépát használtunk.)

Sajtos-gombás, tepsiben sült tarja, tálalva

Sajtos-gombás, tepsiben sült tarja, tálalva

Jó étvágyat kívánunk!

K.O.

2012. május