Rizslisztes palacsintafánk

Néha, amikor az ember rohan, s alig van ideje gyorsan összecsapni valamit a konyhában, jól jön valami új a megszokottak helyett! Eme egyszerű palacsintafánk recept éppen egy ilyen párperces finomság, ráadásul, mivel rizslisztből készül, még glutént sem tartalmaz, így lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Édes rizslisztes palacsintafánk

Édes rizslisztes palacsintafánk

Hozzávalók:

2 bögre rizsliszt

1,5 dl tej

1,5 dl víz

1 csipet só

Olaj a sütéshez

Elkészítése:

A hozzávalókat (az olajból csak egy-két evőkanálnyi kell a tésztához) tegyük egy tálba és alaposan dolgozzuk össze őket (1-2 perc alatt megvan). Ha kész a tészta, akkor egy kislábasban hevítsünk olajat, majd egy evőkanál segítségével szaggassunk bele tésztadarabkákat, és süssük ki őket.

Mihelyt megsültek a palacsintafánkok, helyezzük őket egy szalvétával, vagy papírtörlővel kibélelt tálba, hogy felszívassuk a belőlük csurgó olajat, majd ezt követően tálaljuk őket.

Édes palacsintafánk

A palacsintafánkot tálalhatjuk édesen, vagy sósan. Egy igen ízletes édes verzió, ha (lehetőleg házi) kajszi lekvárral, porcukorral pakoljuk meg a fánkok tetejét, majd körbeszórjuk őket mazsolával. Az eredmény egy igazán ínycsiklandó édesség, könnyű, házias desszert!

Sós palacsintafánk

A palacsintafánk sósan tálalva is kiváló, amikor is egyszerűen csak kínáljunk mellé tejfölt, díszítsük friss bazsalikomlevéllel, s már mehet is a nassolás.

Sós rizslisztes palacsintafánk

Sós rizslisztes palacsintafánk

Tipp:

Ha azt szeretnénk, hogy a palacsintafánk tésztája kicsit levegősebb legyen, tegyünk bele egy fél tasak szódabikarbonát.

Jó étvágyat kívánunk!

2015. május