Palacsintatorta

Íme egy egyszerű, de nagyszerű recept, ráadásul egy egészséges palacsintából, csak, hogy valóban, felhőtlenül halmozhassuk az élvezeteket!

Palacsintatorta szelet

Palacsintatorta szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg zabkorpa

5 tojás

4-5 dl tej

1 csipet só

Kis fahéj

Egy kevés cukor

Olaj

1 dl szénsavas ásványvíz

A töltelékhez:

1 üveg bármilyen gyümölcslekvár (jelen esetben szilvásat használtunk)

2 csomag vaníliás grízpuding

1 liter tej

Cukor

Elkészítése:

Az olaj és az ásványvíz kivételével összekeverjük a tészta hozzávalóit és hűtőben állni hagyjuk minimum fél óráig. Ezután adjuk hozzá a szénsavas ásványvizet és az olajat. Amíg a tészta áll, addig elkészítjük a pudingot. Ezt követően süssük ki a palacsintákat, és ahogy sülnek, egyből pakoljuk a rétegeket, felváltva megkenve őket a lekvárral és a grízpudinggal.

A tetejét ízlés és a gyümölcslekvárnak megfelelően díszíthetjük pudingba nyomott gyümölcsökkel vagy akár csak szimplán is ráhelyezhetjük a gyümölcsdarabokat.

Palacsintatorta

Palacsintatorta

Tipp:

Igazán ízletes desszert, mely rendszeresen készítve is változatos kedvenc maradhat a különféle gyümölcsökből való készítés által.

Jó étvágyat kívánunk!

K.O.

2016. március