Minestrone leves - egy olasz zöldséges döbbenet

Szükségtelen hangsúlyozni, hogy a rendszeres zöldségfogyasztás mennyire is fontos az egészség megőrzése, valamint a betegségek leküzdése szempontjából, ugyanis a bennük található vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. A Minestrone, azaz a "Nagy Leves" egy igazi, zöldségekkel teli olasz finomság, íme, a recept!

Minestrone leves

Minestrone leves

Hozzávalók:

Szárzeller

Gomba (Csiperke, de szinte bármilyen lehet, amilyet szeretünk)

Zöldborsó

Kelbimbó

Karfiol

Koktélparadicsom

1 doboz fehérbab konzerv (de lehet előre beáztatott száraz, vagy akár friss bab is)

1 kis fej vöröshagyma

1-2 húsleveskocka

Olívaolaj

Parmezán sajt

Elkészítése:

Elsőként vágjuk apróra a hagymát, majd az összes zöldséget daraboljuk tetszés szerinti, nagyjából azonos méretű darabokra. Ha minden kész, a hagymát pirítsuk meg olívaolajon, majd öntsük fel vízzel, dobjuk bele a leveskockákat és néhány perces különbséggel adjuk a leveshez a zöldségeket a következő sorrendben: szárzeller, gomba, zöldborsó, kelbimbó, karfiol, koktélparadicsom és végül a fehérbab.

Ha már minden jól megpuhult, vegyük le a tűzről a levest és szórjuk bele a parmezánt.

Tipp:

Tálaláskor nagyon illik hozzá a sajtos pirítós!

Jó étvágyat kívánunk!

Vali konyhájából

2015. március