Mindent bele húsleves

Íme, egy igazán finom húsleves, gazdagon, ahogy nagyanyáink is imádták!

Mindent bele húsleves

Mindent bele húsleves

Hozzávalók:

3 egész csirkecomb (félbe vágva)

30 dkg csirkemáj

6-7 db csirkeszív

200 g cérnametélt

4-5 közepes méretű sárgarépa

2-3 fehérrépa (petrezselyemgyökér)

1 nagyobb fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

Petrezselyemzöld

2 tyúkhúsleves kocka

Bors

Elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, majd a fazékba helyezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Felforraljuk. Ez alatt megtisztítjuk a zöldségeket, és hosszanti csíkokra vágjuk. Ha felforrt (felhabzott) a víz, öntsük le a húsról, majd folyóvíz alatt újra mossuk át a combokat.

Tegyük be a fazékba a combok mellé a zöldségeket és a leveskockát és öntsük fel vízzel az egészet, majd főzzük addig, amíg a zöldségek teljesen át nem puhulnak (kb. 1,5 óra). Ha ez megtörtént a zöldségeket szedjük ki egy tálba, majd tisztítsuk meg a szívet és a májat és tegyük be főni a levesbe.

Amikor a máj teljesen átfőtt, már mindent kiszedhetünk, majd a megmaradt alaplevet felöntjük 3-4 pohár (kb. 7 dl) vízzel és sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről és belerakjuk, a tésztát majd megkevergetjük. A végeredmény lenyűgözően finom lesz!

Mindent bele húsleves

Tipp:

A vöröshagymáról, csak az önmagától lefoszló (vagy szennyeződött) hájakat távolítsuk el, mert az alsóbb, vörös héj szép színt ad a levesnek. (lásd, tojásfestés!).

Jó étvágyat kívánunk!

2012. március