Mákos piskóta

Íme, egy különleges, de annál finomabb piskótakészítési mód és egyben ízváltozat, mely egész biztosan, mindenkit rabul ejt.

Mákos piskóta szeletek

Mákos piskóta szeletek

Hozzávalók (2 dl-es pohárral mérve):

3,5 pohár liszt

1,75 pohár kristálycukor

3 x 8 g vaníliás cukor (3 tasak)

1 tasak sütőpor

2 pohár darálatlan mák

2,5 pohár tej

3 tojás

10 dkg vaj

10 dkg mazsola

1 citrom (héja)

Porcukor

1 csipet só

Elkészítése:

Elsőként egy tálba keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a tojást, a vajat és a mákot. Tiszta kézzel dolgozzuk el ezen összetevőket, majd végezetül borítsuk bele a tejet, de csak poharanként, ahogy szépen veszi fel a massza, nehogy végül túl híg legyen! Ha a keverék összeállt, ízesítésként öntsük bele a mazsolát, majd reszeljük rá egy citrom héját és ezeket is elegyítsük el.

Egy tepsibe egyenletesen oszlassuk el a kapott végeredményt, majd 170 fokon kb. 20 percig (ha szükséges, tovább) süssük. Akkor jó, amikor már felpúposodott a piskóta. Ha kész, vágjuk szeletekre a sütit és porcukorral kínáljuk.

Mákos piskóta frissen, még a tepsiben

Mákos piskóta frissen, még a tepsiben

Jó étvágyat kívánunk!

2013. március