Krémes, habos kávé

Kétségtelen, hogy a török hódoltság időszakának (hogy ne csak mindig a negatív oldalát lássuk a dolgoknak) egyik legnagyobb kulturális hagyatéka a fürdőkultúra mellet, a kávé szeretete és fogyasztásának általános elterjedése volt. Ez iránti szenvedélyből, következzék most egy házilag is könnyen készíthető és formálható, krémes kávé csoda!

Krémes, habos kávé

Krémes, habos kávé

Hozzávalók:

1 kiskanál instant kávé

1 tasak vaníliás cukor

Tejszínhab

Őrölt fahéj

Kávéhab hozzávalók és keverékük

Kávéhab hozzávalók és keverékük

Elkészítése:

A tejszínhabot (körül belül a bögre feléig fújjuk), a kávét és a vaníliás cukrot a bögrébe tesszük, majd alaposan összeforgatjuk őket, hogy állaguk végül habszerű legyen. Az így kapott kompozíciót öntsük le meleg vízzel (ne teljesen forróval!), majd alaposan keverjük meg.

Tetejét végül díszítsük őrölt fahéjjal megszórt tejszínhabbal.

Krémes, habos kávé díszítése

Krémes, habos kávé díszítése

Egészségünkre!

2013. január