Kávés vérnarancsos piskóta

Elsőre talán furán hangzik ez a szokatlan párosítás, ám végül mégis egy rendkívül finom alapot kapunk általa. Nézzük, hogyan?

Kávés vérnarancsos piskóta

Kávés vérnarancsos piskóta

Hozzávalók (2 dl-es pohárral mérve):

3 pohár finomliszt

1 pohár kristálycukor

2 x 8 g vaníliás cukor (2 tasak)

1/2 pohár kakaópor

1/2 pohár instant kávé (felöntve vízzel)

2 vérnarancs

Fahéj

1 tasak sütőpor

2 tojás

10 dkg vaj

1 pohár víz

1 csipet só

Elkészítése:

Keverjük össze egy tálba a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vajat és a kakaót. A vajat érdemes kissé megolvasztott állapotban a masszához adni. Tiszta kézzel dolgozzuk el ezen összetevőket, majd borítsuk bele a kávés vizet és az 1 pohár csapvizet is.

Ha a keverék összeállt, ízesítésként szórjuk bele az őrölt fahéjat, majd reszeljük rá a két vérnarancs héját illetőleg facsarjuk bele a narancsok levét és ezeket is elegyítsük el.

Egy előre kivajazott tepsibe egyenletesen oszlassuk el a piskótamasszát, majd 160 fokon kb. 30 percig süssük. Akkor jó, amikor már kellően felpúposodik a piskóta. Ha kész, vágjuk kockákra a sütit.

Kávés vérnarancsos piskóta frissen, még a tepsiben

Kávés vérnarancsos piskóta frissen, még a tepsiben

A könnyebb elkészíthetőség érdekében, vagy akár pusztán csak a kedvcsináló látvány kedvéért, szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!

Jó étvágyat kívánunk!

2013. március