Kakaós keksz, egy gyors, édes finomság

Előfordulhat, hogy alig van otthon valami, mégis vágyunk egy gyors és finom édességre. Ha szeretjük a csokis, kakaós finomságokat, akkor ilyenkor nem is lehet jobb választás, mint egy finom, omlós kakaós keksz, melyhez csupán néhány egyszerű hozzávalóra és alig félórányi szabadidőre van szükség!

Kakaós keksz

Kakaós keksz

Hozzávalók:

25-30 dkg liszt

3-4 evőkanál kakaópor

5-6 evőkanál kristálycukor

2 tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 tasak sütőpor

1 dl olaj, vagy 10 dkg vaj/margarin

Porcukor

Elkészítése:

Elsőként keverjük össze a száraz alapanyagokat egy tálba, majd üssük bele a két tojás, locsoljuk meg az olajjal és alaposan gyúrjuk össze a tésztát, amíg megfelelően homogén állagot kapunk. Nyújtsuk ki a tésztát egy sodrófával, majd szaggassuk ki a sütiket. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd közepes hőfokon süssük ki a kekszeket (kb. 15 perc).

Ha készek, szórjuk meg őket ízlés szerint porcukorral és frissen, langyos, vagy hűlt állapotban tálaljuk.

Tipp:

Készíthetünk ily módon mandulás, csoki darabos, kókuszos, diós, stb. változatokat is, a lehetőségeknek csak fantáziánk szabhat határt.

Jó étvágyat kívánunk!

2014. május