Húsimádó fasírt

Az alábbi, csakis húsból készülő fasírt, nem csak azoknak kedvez, akik nagy húsevők, hanem azoknak is, akik érzékenyek a gluténre, vagy éppen csak ki akarják hagyni azt az étkezésükből, ugyanis teljesen lisztmentes!

Húsimádó fasírt

Húsimádó fasírt

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma

2 csokor petrezselyem zöldje

2 tojás

0,5 kg sertés darált hús

Só, Bors

Őrölt pirospaprika

Olaj

Húsimádó Fasírt hozzávalók

Húsimádó Fasírt hozzávalók

Elkészítése:

Egy tálba tesszük a darált húst, a tojást, az apró kockákra vágott hagymát, a felaprított petrezselyemzöldjét, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Mikor minden hozzávaló a tálba került, kézzel jól összegyúrjuk, míg egységes nem lesz.

Ezután fóliával letakarjuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd gombócokat formálva forró olajon kisütjük.

Tipp:

Azért használjunk 2 tojást, hogy azok jól összetartsák a fasírtgombócokat, tekintve, hogy nincs zsemlemorzsa sem a fasírton.

Jó étvágyat kívánunk!

K.O.

2012. május