Házi cherry

Ha igazán szeretjük az édes, kellemesen hűvös, alkoholtartalmú frissítőket fogyasztani (persze csak alkalmanként), akkor néha érdemes ezeket saját szánk íze szerint, házilag elkészíteni a különféle alapanyagokból, hogy végezetül a várt finomságot kapjuk, a még teljesebb élvezhetőségért. Következzék most egy ilyen ital!

Házi cherry

Házi cherry

Hozzávalók:

2 db 0,7 l-es édes vörösbor

2 fél literes cukrozott meggybefőtt leve

2 dl rum

Kristálycukor

Szegfűszeg, szegfűbors, fahéj

Elkészítése:

A két üveg bort egy fazékba töltjük, fűszerezzük és cukrozzuk ízlés szerint, majd felforraljuk. (Lényegében forralt bort készítünk elsőként.) Ezt követően a tűzről levéve langyosra hűtjük, utánna beleöntjük a rumot és a megybefőttek levét. Végezetül szűrve (vagy egy merőkanalat és tölcsért használva, a fűszereket a fazékba hagyva) palackozzuk, majd 3-4 napig érni hagyjuk.

Kínálás előtt tegyük hűtőbbe, hogy kellemesen hűvös legyen. Állaga akár a bolti változaté, kellemesen krémes és édes, színe élénk vörös, rendkívül ízletes. Alkoholtartalmára való tekintettel csak felnőttek fogyasszák!

Egészségükre!

Nagy Gyula

2012. július