Hagymásbab

Eme gyszerű, de mégis, nagyon ízletes, népszerű étel, már a nagyapáinknak is a kedvence volt, s valljuk be, máig kevés hozzá fogható étel létezik. Íme, egy klasszikus és pénztárca-kímélő recept!

Hagymásbab

Hagymásbab

Hozzávalók:

4 közepes fej hagyma

1 konzerv vörösbab

2 paradicsom

1 hegyes zöldpaprika (ízlés szerint, bármilyen csípős paprika)

Szalonna

Zsír/olaj

Őrölt bors

Elkészítése:

Bő zsírban megpirítjuk a felkockázott szalonnát, majd hozzáadjuk a felaprózott hagymát és kb. 10 perc alatt üvegesre pirítjuk. Ezt követően hozzáöntjük az apróra vágott paradicsomot és a szeletelt zöld paprikát. Sózzuk, borsozzuk. Jól elkeverjük és lefedjük. Időnként megkeverve párolódni hagyjuk kb. 10 percen át.

Miután a paradicsom szétfőtt és levet engedett, beleöntjük a konzerves babot. Átkeverjük, ízlés szerint egy kis vizet is adhatunk hozzá (max. 1 dl-t) és főni hagyjuk kb. 15 percig.

Jó étvágyat kívánunk!

2012. december