Gulyásleves

E méltán híres, tartalmas, magyaros leves, minden bizonnyal sokak nagy kedvence és nem alaptalanul. Íme, az egyik legfinomabb receptje!

Gulyásleves

Gulyásleves

Hozzávalók:

1,5 kg sertés, vagy marhahús

20 dkg zsír- vagy csemege szalonna

Vörös- és fokhagyma

1 nagyobb paradicsom

Paprika (1 kápia, 1 tv, 1 hegyes-erős)

Fehér- és sárgarépa

2,5-3 kg főznivaló (B) burgonya

Só, bors, petrezselyem

Őrölt pirospaprika (ízlés szerint édesnemes, vagy csípős)

Gulyásleves

Elkészítése:

A hagymaféléket, a zsírszalonnát, a paprikákat és a paradicsomot apró, a húst közepes méretű kockákra, a zöldségeket karikákra vágjuk. Ezt követően egy kellően nagy fazékban (vagy bográcsban) a szalonna zsírján üvegesre pirítjuk a hagymát. Ha a hagyma megpirult, hozzá tesszük a paprikát és a paradicsomot, s addig főzzük őket, amíg lecsószerűvé nem válik az állaguk.

Ha ez megtörtént, beleborítjuk a húst, kérget pirítunk rá és hagyjuk, hogy elfője a levet, amit engedett. Hozzáadjuk a fűszereket, majd végezetül a krumplit és a répákat is, majd felöntjük vízzel a fazekat, s addig főzzük a levest, amíg meg nem puhul teljesen a hús.

A könnyebb elkészíthetőség érdekében, vagy akár pusztán csak a kedvcsináló látvány kedvéért, szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!

Jó étvágyat kívánunk!

2013. január