Fűszeres krumpli

Egy hihetelenül gyors, mégis ízes, fűszeres köret, mely akár nassolnivalóként, önmagában is megállja a helyét!

Fűszeres krumpli

Fűszeres krumpli

Hozzávalók:

Burgonya

Fűszerek (ízlés szerintiek), vagy kész fűszerkeverék

Napraforgó-, vagy olívaolaj

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd tetszőleges kockákra vagy csíkokra vágjuk. Megsózzuk, majd olajban sütni kezdjük, akárcsak egy "hagyományos" sültkrumplit.

Csak, miután a kolompér darabok az olajban vannak, kezdjük el ízlés szerint válogatott fűszerekkel megszórni őket. Frissensült húsok mellé köretként ajánljuk.

Tipp:

A krumpli és a sütéshez használt olaj mennyiségével némileg szabályozhatjuk, mennyi fűszer tapadjon a gumódarabok oldalára.

Tipp:

Önmagában nassolni (például chips helyett) is kiváló, bár kissé intenzív ízű csemege.

Tipp:

Rendszeres fogyasztásánál azért legyünk körültekintőek, mert a túl sok fűszeres étel egészségügyi problémákat okozhat!

Jó étvágyat kívánunk!

2012. október