Fokhagymás-ecetes grill

Ha nyár, akkor napsütés, vízpart, de minimum egy kis kerti parti, s mindez természetesen magával hozza a természet lágy ölén megejtett grillezés gondolatát. Íme egy hihetetlenül finom, ízletes grill variáció!

Fokhagymás-ecetes grill

Fokhagymás-ecetes grill

Hozzávalók (8-10 db-hoz):

0,5 kg sertéshús (comb, karaj, vagy tarja)

1 fej fokhagyma

0,5 dl ecet

1 dl víz

Paprika

Paradicsom

Vöröshagyma

Só, Bors

Elkészítése:

A húst megtisztítjuk, majd ízléses szeletekre vágjuk. Egy kis pohárba vizet töltünk, beletesszük a paszírozott (vagy felaprózott) fokhagymát és hozzáöntjük az ecetet. Tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a kapott lé közel kétharmadával bepácoljuk a sertésszeleteket.

A húst ezután hűtőbe tesszük, majd néhány órát, vagy akár egy napot is állni hagyjuk. Grillezés előtt meglocsolhatjuk a még intenzívebb ízhatás kedvéért a maradék páclével a húsokat. Mellé grillezett paprika, paradicsom és vöröshagyma a legideálisabb, de szinte bármilyen körettel kiváló (pl.: hamuba sült krumpli, fehér kenyér, stb.).

Fokhagymás-ecetes grill

Jó étvágyat kívánunk!

2012. október