Eperdzsem

A dzsem hallatán, az avatatlannak elsőre talán valami olyan finom, édes, ámde mágikusan körülményesen és hosszas időráfordítással elkészíthető, lekvárszerű finomság jut eszébe, amire úgy érzi, nem vállalkozna, pedig ez csupán tévhit! Házi dzsemet szinte pár perc alatt rittyenthetünk!

Eperdzsem

Eperdzsem

Hozzávalók (1 fél literes befőttesüvegre valóhoz):

1/2 kg eper

20 dkg befőzőcukor

Elkészítése:

Az epret apró darabokra vágjuk, majd egy lábasban elkezdjük melegíteni, amíg levet nem ereszt.

Ezt követően hozzáöntjük a befőzőcukrot és az első rottyanásig folyamatos keverés mellett forraljuk. Amikor elkészült a dzsem, forró vízben előre kiáztatott befőttesüvegbe töltjük, majd a tetőt alaposan rázárjuk és kb. fél napig hűlni hagyjuk.

Eperdzsem készre főzve

Eperdzsem készre főzve

Tipp:

Készíthetjük bátran szinte bármilyen, akár vegyes gyümölcsből is.

Jó étvágyat kívánunk!

2013. július