Csokis tallér macaporral

Tojásmentesen, természetes cukortartalommal!

A maca gyökérzöldség, amit az inkák ginzengjének is neveznek, a források szerint a testi és szellemi teljesítményre is jó hatással van, hormonharmonizáló és még a libidóra is pozitívan hat! Az Andok lejtőin, teljesen szabadon nő, amit a helyi lakosok évezredek óta ki is használnak. Nálunk por formátumban érhető el a legkönnyebben. Igazi superfood, magas magnézium és kalcium forrás.

Csokis tallér macaporral

Csokis tallér macaporral

Hozzávalók:

Zabpehely liszt

Zabpehely

Holland kakaó

Nyers kakaó töret

Méz

Útifű maghéj

Maca por

Elkészítése:

Fele-fele arányba keverjük össze a zabpelyhet és a zabpehely lisztet. Az apró szemű zabpelyhet érdemes választani, de az egészszemű is ugyanolyan jó. Ezt követően keverjük hozzá a holland kakaót és a nyers kakaó töretet.

Ha nincs otthon, akkor a hagyományos étcsokoládét is beletördelhetjük. Csurgassunk bele tetszőleges mennyiségű mézet, annak függvényében, hogy mennyire szeretnénk édesre. Végül tegyünk bele 1-1 kiskanál macaport, útifű maghéjport és keverjük el vízzel. Pihentessük negyed órán át és mehet is a sütőbe!

Tipp:

A macapor nyersen is fogyasztható joghurtba, vagy turmixba keverve.

Jó étvágyat kívánunk!

Balázsi Anna - Nalab's Kitchen saját receptje alapján

2015. szeptember