hirdetés

Csokis-mandulás keksz, akár karácsonyi nasinak is

hirdetés

A karácsony nagyszerű alkalom arra, hogy különböző édességekkel lepjük meg a barátainkat, családunkat - és persze akár saját magunkat is. A mézeskalács és szaloncukor mellett pedig helyet kaphat a karácsonyi nasik között ez a kissé talán szokatlanabb csokoládés-mandulás keksz is.

Csokis-mandulás keksz

Ínycsiklandó látvány egy halom, csokis-mandulás keksz

hirdetés

Hozzávalók (kb. 20 kekszhez):

200 gramm fekete csoki (65-70 százalék kakaótartalom), két adagban

3 tojásfehérje

2 csésze porcukor, két adagban

Fél csésze cukrozatlan kakaópor

1 evőkanál kukoricakeményítő

1/4 teáskanál só

Mandulakivonat

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. A csoki egyik felét vágjuk apró darabokra, és tegyük félre.

2. Olvasszuk meg a csoki másik felét vízgőz felett, majd tegyük félre, és kissé hagyjuk lehűlni. Amíg az olvasztott csoki "várakozik", keverjük össze egy közepes méretű tálban az 1 csésze porcukrot, a kakaóport, a kukoricakeményítőt és a sót.

hirdetés

3. Egy mixer segítségével verjük fel a tojásfehérjéket, majd fokozatosan adjunk hozzá fél csésze porcukrot.

4. A mixert alacsony fokozaton használva fokozatosan adjuk a tojásfehérjéhez a száraz összetevőket. Ezután adjuk hozzá ehhez az olvasztott csokit, a csokidarabokat és a vaníliakivonatot is, majd keverjük össze óvatosan.

5. Helyezzünk fél csésze porcukrot a tálba. Egy kanállal vagy jobb esetben fagylaltadagoló kanállal mérjünk ki a tésztából egyforma kis folyókat, amelyeket mártsunk alaposan a cukorba. Helyezzük a kész sütiket a tepsire, az egyes sütemények között legyen legalább 5 cm hely.

6. Süssük 10 percig, amíg a teteje "repedezni" kezd, aztán hagyjuk tíz percet hűlni a tepsiben.

Diós Anita

2017. december