Corn dog

Amerikában nagy népszerűségnek örvend ez a finom csemege, melyet a gyerekek is nagyon szeretnek. Mi a mini változatát készítettük el a Corn dog-nak, íme, a recept!

Corn dog

Corn dog

Hozzávalók:

12 virsli

1 bögre liszt

1 bögre kukoricadara

1,5 bögre tej

1 tojás

1 tasak sütőpor

Só, bors, pirospaprika

Elkészítése:

Egy tálba keverjük össze a lisztet, a kukoricadarát, és a sütőport, majd üssünk rá egy tojást, öntsük rá a tejet, valamint sózzuk, borsozzuk és pirospaprikázzuk az egyveleget, melyet ez után elegyítsünk el alaposan.

Eredetileg a virsliket egészben egy hurkapálcára kéne húzni, de mi mini változatot készítünk az egyszerűség kedvéért, ezért csak daraboljuk fel a virsliket, 3-4 részre, majd mártsuk a szószba és előmelegített, forró olajban süssük őket aranybarnára.

Corn dog

Tipp:

Mustár, ketchup, vagy majonéz, lehetőleg házi, egészséges verziójával kínáljuk!

Tipp:

A sütés végén esetlegesen megmaradt szószt, kis adagokba mérve, szintén érdemes kisütni, afféle köret gyanánt.

Jó étvágyat kívánunk!

2014. július