Bécsi puncs

Ha advent, akkor irány a bécsi Christkindlmarkt, s ha már a téli, zimankós időben az ember az utcákat járja, mi lenne jobb melengető, mint egy pohár, finom, hamisítatlan bécsi puncs. S ha esetleg itthon, egy téli éjszakán is megkívánnánk, íme a recept!

Bécsi puncs

Egy pohárral az eredetiből...

Hozzávalók:

Alap:

Citrus félék (narancs, citrom)

Barna Rum

Cukor és/vagy méz

Szegfűszeg

Fahéj

Ízesítés:

Fekete, vagy gyümölcs tea

Vörösbor

Vegyes piros gyümölcsök, ízlés szerint

Gyümölcskompót

Szerecsendió

Bécsi puncs gyümölcsök

Belevaló gyümölcsök

Elkészítése:

A citrusféléket alaposan mossuk meg, majd vágjuk karikára, ezt követően tegyük egy nagy lábasba, majd öntsük le ízlés szerint rummal őket.

Adjuk hozzá a cukrot és/vagy mézet, a bort, vagy vizet, vagy teát, attól függően, mivel kívánjuk hígítani, majd végezetül dobjuk bele a fűszereket, s forraljuk fel. Az egyéb gyümölcsöket érdemes a végén beletenni, hogy ne főjenek szét.

Egészségünkre!

2013. január