Ananászos libamáj salátaszívvel

A hízott libamáj egy igen jól kezelhető és értékes alapanyag, melynek számos felhasználása ismert. Az alábbi recept egy rendkívül egyszerű, gyors, ugyanakkor igencsak ízletes elkészítési módja ennek a finom csemegének.

Ananászos libamáj salátaszívvel

Ananászos libamáj salátaszívvel

Hozzávalók:

1 hízott libamáj

1 ananász

Salátaszív

Olívaolaj

Só, őrölt bors, morzsolt chili

Görög joghurt

Majonéz

Méz

Citromlé

Elkészítése:

A libamájat szeleteljük fel, majd 1-2 kanál libazsíron pirítsuk meg. Szeljük karikákra az ananászt is, melyet szintén enyhén süssünk meg egy kevés olívaolajon. Az öntet elkészítéséhez vegyünk egy tálat, melybe tegyünk 2 rész görög joghurtot egy rész majonézhez, majd ízlés szerint adjunk hozzá citromlevet és mézet, végül alaposan keverjük el az egészet.

Ha mindezzel készen vagyunk, mossuk meg a salátaszívet és válasszunk le róla néhány levelet, melyeket aztán ízlésesen a tálra helyezve locsoljunk meg a görög joghurtos, majonézes szósszal. Tegyük a saláta mellé az ananászkarikákat és a májdarabokat, melyeket végül szórjunk meg a sóval, a borssal és a chilivel.

Jó étvágyat kívánunk!

Vali konyhájából

2015. február