Alufóliában sült krumpli és hús

Gyors és egyszerű, sok féleképpen elkészíthető, szinte csak fantázia kérdése. Íme egy lehetséges, ízletes verzió!

Alufóliában sült krumpli és hús

Alufóliában sült krumpli és hús

Hozzávalók két személyre:

Kb. 1 kg krumpli

30-40 dkg hús

Olivaolaj

Fűszerek ízlés szerint, esetünkben fokhagymapor, tárkony és fehérbors

A mártáshoz:

Tejföl

Mustár vagy majonéz kinek mi áll közelebb az ízléséhez

Elkészítése:

A húst kis kockákra vágjuk. A krumplit megpucoljuk (de maradhat héjában is), átmossuk felkockázzuk, közben két nagyobb méretű darabot leszabunk az alufóliából. Kis batyut formálunk, ennek aljára tesszük az olivaolajat. Beletesszük ezt követően a húst, a krupmplit és a fűszereket, majd óvatosan összedolgozzuk őket az alufólia mozgatásával.

Ha készen van, négy sarkát összefogjuk és betesszük a kis csomagokat a sütőbe. Sütőtől függően 30-40 perc elegendő. Fontos, hogy elég olaj legyen az alján, nehogy leragadjon. Ha elkészült, tányéron vagy akár a fóliában hagyva fogyaszthatjuk, miután a tetejét végiglocsoltuk a már elkészített mártással. Csemeguborkával, vegyes savanyúval stb. még ízesebb csemegét varázsolhatunk az asztalra.

Jó étvágyat kívánunk!

2013. április